Απαλλάχθηκαν οι διαμεσολαβούντες από φορολογική ενημερότητα

Δε χρειάζεται φορολογική ενημερότητα για την ανανέωση της άδειας ασκήσεων επαγγέλματος για τους ασφαλιστές. Αυτό ξεκαθαρίζεται και ισχύει μετά από σχετική απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών, που έρχεται ως συνέχεια μιας σειρά προσπαθειώ

Δε χρειάζεται φορολογική ενημερότητα για την ανανέωση της άδειας ασκήσεων επαγγέλματος για τους ασφαλιστές.

Αυτό ξεκαθαρίζεται και ισχύει μετά από σχετική απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), που έρχεται ως συνέχεια μιας σειρά προσπαθειών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και της ΕΑΔΕ στην οποία συντάχθηκαν και όλα τα συναφή με το θέμα επαγγελματικά επιμελητήρια της χώρας. 

Η εξέλιξη αυτή ήλθε μετά από τις πολύμηνες προσπάθειες του ΕΕΑ που αποσκοπούσαν στο να κατανοήσουν οι αρμόδιοι πώς η φορολογική ενημερότητα δε μπορεί αποτελέσει κριτήριο για την χορήγηση-ανανέωση της  επαγγελματικής άδειας στους διαμεσολαβούντες.

Στην προσπάθεια αυτή που μαζί με την ΕΑΔΕ το ΕΕΑ προσκάλεσε και τα άλλα επιμελητήρια της χώρας να συνταχθούν, είχε δημοσίως αποσαφηνιστεί πώς δεν ευσταθεί η τυχόν σύνδεση την επαγγελματικής δραστηριότητας του ασφαλιστικού διαμεσολαβούντα με την υποχρέωση φορολογικής ενημερότητας δεδομένων των ασταθών συνθηκών στην αγορά και την οικονομία.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου είχε σαφώς τοποθετηθεί πώς δε θα εφάρμοζε κάτι σχετικό  ακόμα και εάν αυτό σηματοδοτούσε την απώλεια της θέσης του από το ΕΕΑ. Κατόπιν των εξελίξεων αυτών που κρίνονται ως θετικές για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ο κ. Χατζηθεοδοσίου χαιρετίζει την απόφαση η οποία δικαιώνει τις προσπάθειες, αναγνωρίζει το δίκαιο των παρεμβάσεων και αποτελεί μία θετική έκβαση εν μέσω βέβαια των δεκάδων άλλων προβλημάτων που ταλανίζουν τα επαγγέλματα και την οικονομία με πρωταρχικό το νέο ασφαλιστικό. 

Να επισημανθεί ότι υπάρχουν και άλλα ανοικτά θέματα για τον κλάδο τα οποία είχαν κοινοποιηθεί στους αρμοδίους και αναμένεται και σε αυτά να έλθουν αντίστοιχες σωστές αποφάσεις.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics