Διευρύνεται η Ανταλλαγή Ασφαλιστικών Πληροφοριών

Της Δήμητρας Κουράση Το Τμήμα Ασφάλισης της Οκλαχόμα μπαίνει και αυτό στο παιχνίδι της διεθνής συμφωνίας συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών

Της Δήμητρας Κουράση

Το Τμήμα Ασφάλισης της Οκλαχόμα μπαίνει και αυτό στο παιχνίδι της διεθνής συμφωνίας συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών και σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση των Εποπτικών Αρχών Ασφαλίσεων, δίνει μια επιπλέον ώθηση στην αύξηση συμμετοχής στην παγκόσμια συμφωνία του IAIS, αυξάνοντάς τη στις 64 υπογραφές έως σήμερα- μία αντιστοίχιση της τάξεως του 70%  ασφαλιστικών συμμετεχόντων παγκοσμίως.

Η Διεθνής Ένωση Εποπτικών Αρχών Ασφαλίσεων (IAIS) είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός τυποποίησης που προωθεί αποτελεσματική και συνολική εποπτεία της ασφαλιστικής βιομηχανίας για την ανάπτυξη και τη διατήρηση δίκαιων, ασφαλών και σταθερών ασφαλιστικών αγορών προς όφελος και προστασία των αντισυμβαλλομένων συμβάλλοντας  στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

«Ως μέλος του IAIS, το Τμήμα Ασφάλισης της Οκλαχόμα συμβάλλει στην ανάπτυξη διεθνών προτύπων εποπτείας. Η συμφωνία αυτή ενισχύει την ικανότητά μας να συνεργαζόμαστε με άλλους εποπτικούς φορείς και να παρακολουθούμε μεγάλους διασυνοριακούς ασφαλιστές. Η συνεργασία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για την προώθηση της αποτελεσματικής εποπτείας και την προστασία των καταναλωτών της Οκλαχόμα», δήλωσε ο Επίτροπος Ασφάλισης της Οκλαχόμα John D. Doak.

Οι υπογράφοντες της συμφωνίας, μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες, να παρέχουν βοήθεια σε άλλους υπογράφοντες και έτσι να προωθούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να διασφαλίζουν καλή εποπτεία των διασυνοριακών ασφαλιστικών επιχειρήσεων πάντα προς όφελος και προστασία των καταναλωτών.

Ενεργά μέλη της συμφωνίας είναι ήδη Καλιφόρνια, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, η Φλόριντα, η Αϊόβα, το Μέιν, το Μέριλαντ, το Μίσιγκαν, το Μιζούρι, τη Νεμπράσκα, η Νέα Υόρκη, η Πενσυλβανία, το Τενεσί, το Βερμόντ, η Βιρτζίνια και η Ουάσινγκτον.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics