Δικαίωση Αισθητικών από το Υπουργείο Υγείας

Η άμεση παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών καi της ΓΣΕΒΕE, έδωσαν λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα των επαγελματιών Aισθητικών, το οποίο άπτονταν των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων

Η άμεση παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών καi της ΓΣΕΒΕE, έδωσαν λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα των επαγελματιών Aισθητικών, το οποίο άπτονταν των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ

Από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αισθητικών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

«Ευχάριστα νέα από το Υπουργείο Υγείας δικαιώνουν τις προσπάθειες των Επαγγελματιών Αισθητικών»!

«Οι άμεσες ενέργειες τόσο του Σ.Επ.Α.Ε.. όσο και λοιπών Συλλόγων Επαγγελματιών Αισθητικών ανά την Ελλάδα», για την εκπόνηση κοινού Υπομνήματος στο Υπουργείο Υγείας, κατά της προηγούμενης εγκυκλίου με θέμα «αποτρίχωση με laser». Η θετική ανταπόκριση των Τμημάτων Αισθητικής και Κοσμητολογίας των ΤΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης με κατάθεση Υπομνημάτων και περιγραμμάτων σπουδών των δύο σχολών, η ενυπόγραφη διαμαρτυρία των φοιτητών του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Αθήνας προς το Υπουργείο και η θερμή συμπαράσταση της ΓΣ.Ε.Β.Ε.Ε. και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών απέδωσαν καρπούς με την ανακοίνωση νέας εγκυκλίου από τον Υπουργό Υγείας κύριο Ανδρέα Ξανθό»

Για το Δ.Σ.                                                                            

Η Πρόεδρος Παπασάββα-Λαμπαδάκη Κατερίνα                              Η Γραμματέας  Γεροκούνα Άννα

 

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Η εγκύκλιος του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

«Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω (γ) και (δ) σχετικά θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα: Η αποτρίχωση με μηχανήματα λέιζερ (laser) διενεργείται από: α) ειδικευμένους ιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής και β) κατόχους πτυχίου του Τμήματος Αισθητικής-Κοσμητολογίας των ΑΤΕΙ της ημεδαπής ή πτυχίου ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής.

Η υπ' αριθμ. πρωτ. 13β/ΙΙΙ/οικ 18846/13-03-2017 εγκύκλιος ΑΔΑ ΨΣΩΉ465ΦΥΟ-142 με θέμα: «Χρήση μηχανημάτων αποτρίχωσης λέιζερ (laser) ανακαλείται».

Ο υπουργός Υγείας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ».

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics