ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ: Σε νέα πορεία με παλαιά «συνταγή», και νέους εταίρους

Με βεβαιότητα για το μέλλον αλλά και πολλές δημιουργικές αλλαγές σε δομή διοικητικού συμβουλίου, μετοχικό σχήμα, και προϊόντα η Ευρωπαϊκή Πίστη θα συνεχίσει όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Χρ. Γεωργακόπουλος «ανεμπόδιστα τον πρωταγωνιστικό της ρόλο

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Με βεβαιότητα για το μέλλον αλλά και πολλές δημιουργικές αλλαγές σε δομή διοικητικού συμβουλίου, μετοχικό σχήμα, και προϊόντα η Ευρωπαϊκή Πίστη θα συνεχίσει όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Χρ. Γεωργακόπουλος «ανεμπόδιστα τον πρωταγωνιστικό της ρόλο».

Αυτό αποτυπώθηκε στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα από την εταιρεία όπου παρουσία των νέων επενδυτών της εταιρείας ο κ. Γεωργακόπουλος ευχαρίστησε την Τράπεζα Πειραιώς, τους συνεργάτες, τους νεοεισερχόμενους επενδυτές που δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία καθώς και όλους όσοι συνέδραμαν έως σήμερα στην εξέλιξη της Ευρωπαική Πίστη. Εμμένοντας στην έως σήμερα τακτική επιτυχίας,  τις βασικές αρχές και τα σλόγκαν που ώθησαν την εταιρεία στην σημερινή διακριτή και επιτυχή θέση, ο κ. Γεωργακόπουλος «χαιρέτισε την είσοδο στη νέα εποχή και τις καλύτερες ημέρες που θα έλθουν.»

Ο λόγος της σημερινής συνέντευξης τύπου ήταν εμφανώς το καλωσόρισμα των νέων επενδυτών (EuropeanBankforReconstructionandDevelopment (EBRD),  OrasisFundSPC και SerengetiAssetManagement). Όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, η συμμετοχή τους στην εταιρεία είναι απόδειξη της φερεγγυότητας, της οντότητας που δημιούργησε η Ευρ. Πίστη και την οποία τιμούν με την εμπιστοσύνη τους οι νέοι επενδυτές.

Να σημειωθεί ότι η EBRD απέκτησε ποσοστό 15% του μετοχικού κεφαλαίου και τα επενδυτικά σχήματα OrasisFundSPC (ποσοστό 2,5%) και SerengetiAssetManagement (ποσοστό 2,5%).

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν στους παρευρισκόμενους αναλυτικά στοιχεία για τις επιδόσεις της εταιρείας και αποδείξεις αναμφισβήτητες για το πώς η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία έχει επιδείξει μια εντυπωσιακή εξέλιξη ακόμα και μέσα στο περιβάλλον της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας των τελευταίων ετών.

Κατά την διάρκεια ερωτήσεων ο κ. Γεωργακόπουλος επισήμανε την καλή συνεργασία με την Πειραιώς αφήνοντας ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για το μέλλον (εννοώντας συνεργασία) ενώ ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Χαλκιόπουλος αναφέρθηκε σε νέα προϊόντα, στοχευμένα και ορθολογικά τιμολογημένα καθώς πλέον αυτό επιτάσσουν οι νέοι νομοθετικοί κανόνες που απαιτούν μεγάλη προσοχή στο «ρίσκο».

Επίσης απέδωσε εμπιστοσύνη στα δίκτυα διανομής και στο ανθρώπινο στοιχείο της εταιρείας ενώ είπε πώς σε όλους τους κλάδους ασφαλίσεων η παρουσία της ΕΠ θα είναι δυναμική με προϊόντα που θα έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και στόχευση. Να τονιστεί ότι ανακοινώθηκε πώς οι νέοι επενδυτές θα έχουν παρουσία και στο διοικητικό συμβούλιο κάτι που θα ανακοινωθεί στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση.

Η Director of Greece andCyprus της EBRD κυρία SabinaDziurman, παρουσίασε  την  EBRD, μια  ΑΑΑ πιστοληπτικής ικανότητας Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία ανήκει σε 65 κράτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενώ από την ίδρυσή της, το 1991, έχει επενδύσει πάνω από €100 δις  σε περισσότερα από 4.500 projects.

Η κυρία Dziurman τόνισε ότι με την επένδυση αυτή η EBRD στηρίζει την μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Πίστης, μιας υγιούς ελληνικής εταιρίας που δραστηριοποιείται σε μια ανταγωνιστική αγορά, ενώ παράλληλα στηρίζει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς.

Στο τέλος της συνέντευξης ακολούθησαν δηλώσεις των εκπροσώπων των δύο εταιριών.

Δηλώσεις EBRD  – κυρία Sabina Dziurman:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Πίστη. Η επένδυσή μας θα στηρίξει μια καλά διοικούμενη ελληνική ασφαλιστική εταιρία και θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της αγοράς προς όφελος των ασφαλισμένων. Η Ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι λιγότερο ανεπτυγμένη σε σχέση με άλλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου, η EBRD σχεδιάζει μια μακροχρόνια δέσμευση με την Ευρωπαϊκή Πίστη. Στα άμεσα σχέδια της Τράπεζας είναι να προτείνει ένα ανεξάρτητο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Πίστης, το οποίο θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της εταιρικής διακυβέρνησης της εταιρίας».

Δηλώσεις ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη – κύριος Χρήστος Γεωργακόπουλος:

«Η συμμετοχή της EBRD, αλλά και των επενδυτικών σχημάτων Orasis Fund SPCκαι Serengeti Asset Managementστο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη, δεν αποτελεί μόνο έκφραση εμπιστοσύνης προς την εταιρία, τις προοπτικές της και την διοίκησή της αλλά και κυρίως διασφαλίζει αντικειμενικά τα άμεσα και μακροχρόνια συμφέροντα των ασφαλισμένων, των εργαζομένων και των μετόχων μας. Αυτή η συμμετοχή ενισχύει την διοικητική μας αντίληψη ότι αυτά τα συμφέροντα πρέπει να είναι απολύτως απεξαρτημένα από την φυσική παρουσία των ιδρυτών, των σημερινών και αυριανών διοικούντων την εταιρία».

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics