Η «νέα αγορά» των ανασφάλιστων οχημάτων έρχεται

Αναβρασμός εξαιτίας των ανασφάλιστων οχημάτων, που από ώρα σε ώρα αναμένεται να αποκαλυφθούν, επικρατεί στην αγορά. Ο εντοπισμός τους και η συνεπακόλουθη υποχρέωσή τους να ασφαλιστούν θα σηματοδοτήσει ένα μεγάλο όγκο εργασιών που η αγορά θα διεκδικήσει.

Αναβρασμός εξαιτίας των ανασφάλιστων οχημάτων, που από ώρα σε ώρα αναμένεται να αποκαλυφθούν, επικρατεί στην αγορά. Ο εντοπισμός τους και η συνεπακόλουθη υποχρέωσή τους να ασφαλιστούν θα σηματοδοτήσει ένα μεγάλο όγκο εργασιών που η αγορά θα διεκδικήσει. 

Μετρούν αντίστροφα οι ημέρες για την ενεργοποίηση του μηχανισμού διασταύρωσης στοιχείων και εντοπισμού των ανασφάλιστων που σύμφωνα με τις προ μηνός προβλέψεις επρόκειτο να ξεκινήσει εντός Μαΐου.  Το χρονικό αυτό περιθώριο που εξαντλείται καθώς τελειώνει και ο Μάιος, σημαίνει ότι πολύ σύντονα θα εγκαινιαστεί το σύστημα άμεσου εντοπισμού των ανασφάλιστων.

Μεγάλοι και μικροί παίκτες της αγοράς ετοιμάζουν την δική τους ασφαλιστική πρόταση προκειμένου να διεκδικήσουν μερίδια από την νέα αγορά που ανοίγεται  με την επανένταξη των ανασφάλιστων.  Και πάλι τα τιμολόγια και οι ειδικές ασφαλιστικές προτάσεις θα κερδίσουν το στοίχημα του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών. 

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εκφράζουν ακόμα επιφυλάξεις για την εκκίνηση των διασταυρώσεων,  κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι είναι ειλημμένη απόφαση και η οποία καθυστέρηση οφείλεται στις διαδικασίες του νέου συστήματος.  Αυτό εκτιμάται και από παράγοντες της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος  που επίσης περιμένει την ενεργοποίηση των διασταυρώσεων.

Ο αριθμός των ανασφάλιστων, λέγεται αρμοδίως, ότι έχει εκτοξευθεί , και πιθανόν να έχει υπερβεί σήμερα και το 1 εκατομμύρια 100 χιλιάδες οχήματα, νούμερο που ξεπερνά κάθε φαντασία.  Στην ασφαλιστική αγορά είναι κοινό μυστικό ότι όσο δεν ξεκινά η εφαρμογή των  διασταυρώσεων τόσο και θα διογκώνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων.  Μάλιστα οι πιο πρόσφατοι έλεγχοι της τροχαίας, κατά πληροφορίες, διαπιστώνουν υψηλά ποσοστά ανασφάλιστων, κάτι που αποτελεί κινούμενο κίνδυνο και απειλεί την κυκλοφορία των ασφαλισμένων οχημάτων.  

Όπως αναφέρεται αρμοδίως , η εφαρμογής της νομοθεσίας, θα σηματοδοτήσει νέες συνθήκες στην αγορά που μέσω των ελέγχων και των μηχανισμών θα απολέσει τα σημερινά άρρυθμα χαρακτηριστικά της και θα λειτουργήσει πιο σωστά. Η απάλειψη του φαινομένου των ανασφάλιστων θα ωφελήσει περαιτέρω την ιδιωτική ασφάλιση και θα συνδράμει στην προσπάθειά της να στηρίξει την κοινωνία.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics