Ξαναρίχνουν τα ασφάλιστρα στο αυτοκίνητο οι μεγάλοι της αγοράς

Βήμα στον γκρεμό, με νέα πτώση των ασφαλίστρων στα αυτοκίνητα, ετοιμάζεται να κάνει η αγορά. Μεγάλες εταιρείες είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε νέο κύκλο μειώσεων ασφαλίστρων προκειμένου να πάρουν και άλλο μερίδιο «την πίτα».

Του Γιάννη Βερμισσώ.


Βήμα στον γκρεμό, με νέα πτώση των ασφαλίστρων στα αυτοκίνητα, ετοιμάζεται να κάνει η αγορά.

Μεγάλες εταιρείες είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε νέο κύκλο μειώσεων ασφαλίστρων προκειμένου να πάρουν και άλλο μερίδιο «την πίτα».

Ήδη έχουν ετοιμάσει τους τιμοκαταλόγους και θα προχωρήσουν από τον επόμενο μήνα – κατά τις πληροφορίες του insurance-eea –  στην εφαρμογή των νέων τιμοκαταλόγων.

Η κίνηση αυτή θα σηματοδοτήσει μια νέα ανισορροπία στην αγορά. Κάποιοι θα θελήσουν για να μη χάσουν το πελατολόγιο τους να ακολουθήσουν στον κατήφορο των τιμών, ενώ κάποιοι άλλοι, και μάλλον οι λιγότεροι, θα αρνηθούν οπότε και εν γνώσει τους θα χάσουν πελατολόγιο.

Οι εταιρείες θα χτυπηθούν μεταξύ τους για να επικρατήσει όποια έχει μεγαλύτερη οικονομική αντοχή και μακρόπνοο σχέδιο για την ελληνική αγορά.

Η εκκίνηση θα γίνει από δύο εταιρείες ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν και επόμενες εταιρείες όπως και κινήσεις. Η απόφασή τους, να ρίξουν τις τιμές  αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί.

Η αδυναμία ανάπτυξης της αγοράς εστιάζει πλέον μόνο στις προσοδοφόρες περιπτώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό οπ κλάδος αυτοκινήτου ανάγεται σε  σωσίβιο για την ελληνική ασφαλιστική δραστηριότητα.

Ωστόσο δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι χαμηλές τιμές οδηγούν τις εταιρείες που «τρώνε από τις σάρκες τους» σε επιβάρυνση των οικονομικών τους καταστάσεων.

Ο νέος καθοδικός κύκλος των ασφαλίστρων στον κλάδο του αυτοκινήτου θα προκαλέσει μεγάλους κλυδωνισμούς και θα αλλάξει τους συσχετισμούς μεριδίων.

Πρωταγωνιστές στην εξέλιξη και οι χιλιάδες διαμεσολαβητές οι οποίοι σαφώς και σε μια αναλογία ισορροπίας μεταξύ προμηθειών και ικανοποίησης του πελάτη τους θα συντελέσουν στην εξέλιξη των πραγμάτων. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics