Μελετούν ιδιωτικές συντάξεις: Insurance Europe & Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Από την άλλη, οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι σημαντικοί πάροχοι συντάξεων για τους ασφαλισμένους που προνοούν για την εξοικονόμηση κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους ζωής.

Οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, ο πληθυσμός της γηραιάς ηπείρου μεγαλώνει ηλικιακά με αποτέλεσμα η δημόσια οικονομία να δέχεται πρόσθετες πιέσεις όσον αφορά στις συντάξεις. Σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον τα κράτη – μέλη της ΕΕ καλούνται να βρουν τρόπους για την εξασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων.

Από την άλλη, οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι σημαντικοί πάροχοι συντάξεων για τους ασφαλισμένους που προνοούν για την εξοικονόμηση κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους ζωής. Η δημιουργία ενός ρυθμιστικού περιβάλλοντος που να εξασφαλίζει ίσους όρους ανταγωνισμού για όλους τους παρόχους συνταξιοδότησης, που παρέχει σαφή πληροφόρηση και βεβαιότητα κατά την προετοιμασία για τη συνταξιοδότηση αποτελεί το «κλειδί» για να διασφαλιστεί ότι παρέχονται οι πρέπουσες συντάξεις στους ασφαλισμένους.  

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Insurance Europe συνεχίζει να συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εφαρμογή της Οδηγίας για τα Ιδρύματα Επαγγελματικής Σύνταξης (IORP II), τη συζήτηση για τα προσωπικά συνταξιοδοτικά προϊόντα και τον ρόλο των συνταξιοδοτικών παροχών στην αρχική ανάπτυξη των κεφαλαίων στις αγορές.

Επίσης, η Insurance Europe δημοσίευσε Σχέδιο για τις Συντάξεις , το οποίο προτείνει δράσεις που θα βοηθήσουν τους Ευρωπαίους πολίτες στην εξοικονόμηση και τη διασφάλιση της σύνταξής τους.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics