Μπαίνουν όλοι στον Φιλικό διακανονισμό

Του Γιάννη Βερμισσώ «Ανοίγει» ο Φιλικός Διακανονισμός με σκοπό να εντάξει υπό την σκέπη του και άλλες εταιρείες δημιουργώντας νέα δεδομένα στην αγορά.

Του Γιάννη Βερμισσώ

«Ανοίγει»  ο Φιλικός Διακανονισμός με σκοπό να εντάξει  υπό την σκέπη του και άλλες εταιρείες δημιουργώντας νέα δεδομένα στην αγορά. Στόχος είναι όλες οι εταιρείες με όποιο καθεστώς και μορφή βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος και παρέχουν ασφαλίσεις οχημάτων να συμμετάσχουν στον Φ.Δ. διότι αυτό θα είναι σε όφελος της αγοράς και των ασφαλισμένων.

Σχετική αναφορά έγινε προσφάτως από τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ κ. Δ. Μαζαράκη ο οποίος  ανακοίνωσε πώς στις προθέσεις της ΕΑΕΕ είναι να διευρυνθεί ο θεσμός του Φιλικού Διακανονισμού.

Η ένταξη όλων των εταιρειών αποτελεί  μια «νέα στάση» και αντίληψη στην αγορά καθώς καταλύει τα όποια στεγανά και προκαταλήψεις υπήρχαν για τις εταιρείες. Η γειτνίαση των εταιρειών στον Φ.Δ αποτελεί βήμα εξέλιξης για την αγορά και σηματοδοτεί και ποιοτικές βελτιώσεις στην λειτουργία της.

 Όπως εξήγησε ο κ. Μαζαράκης το 27% του τζίρου στον κλάδο αυτοκινήτου γίνεται και από ΕΠΥ και από άλλες εταιρικές μορφές.  Το ποσοστό αυτό είναι μεγάλο που σημαίνει ότι οι εταιρείες αυτές που εκπροσωπούν πελάτες ασφαλισμένους εάν ενταχθούν στον Φ.Δ θα συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς και την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες όλου του κλάδου.  Η κίνηση αυτή της ΕΑΕΕ αποβλέπει μόνο στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς και θα είναι ένα βήμα σημαντικό για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την συνεργασία των ασφαλιστικών εταιρειών στο θέμα των αποζημιώσεων.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics