ΟΑΣΕ: Ανακοίνωση απεργίας 8.12.2016

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και την αποκατάσταση, υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση παρά τις αρχικές της δεσμεύσεις, αποδέχτηκε να υπογράψει ένα ακόμη μνημόνιο που υποχρεώνει την χώρα μας στην συνέχιση των υφεσιακών πολιτικών και επιβάλει λιτότητα,  φτώχεια και εξαθλίωση στα λαϊκά και μεσαία στρώματα. Ταυτόχρονα οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση των ελάχιστων δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει μέχρι σήμερα. Η πολιτική αυτή:  

  • Βυθίζει την πραγματική οικονομία στην ύφεση, τη λιτότητα, την ανεργία και την απασχόληση με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και απόλυτης εργοδοτικής ευελιξίας.
  • Επιβάλλει Προϋπολογισμούς με απαράδεκτα χαμηλές δαπάνες για Παιδεία, Υγεία και Κοινωνικό κράτος.
  • Πετσοκόβει τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) στο πλαίσιο της ρήτρας μηδενικού συνταξιοδοτικού δημοσιονομικού ελλείμματος, αδιαφορώντας για τους συνταξιούχους που έχουν πληρώσει για την κοινωνική τους ασφάλιση. 
  • Συνεχίζει να τσακίζει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, αποδέχεται πλήρως τους ήδη ψηφισμένους μνημονιακούς νόμους και στοχεύει στην οριστική κατάργηση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει (ομαδικές απολύσεις, κήρυξη απεργίας από τα συνδικάτα, μη επαναφορά συλλογικών συμβάσεων εργασίας και διαμόρφωσης κατώτατου μισθού (ΕΓΣΣΕ) με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτικών οργανώσεων).
  • Δίνει στους μεγάλους εργοδότες την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αυξάνοντας τον αριθμό τους και καταργώντας το δικαίωμα του κράτους να παρεμβαίνει για την προστασία των εργαζομένων.

Είμαστε για πολλοστή φορά αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώ­δυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας.

Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώ­ρας.

Όλοι μαζί αντιστεκόμαστε στα συμφέροντα του κεφαλαίου και αγωνιζόμαστε για  να  ακυρώσουμε  τις  πολιτικές   που   καταστρέφουν   χώρα   και   κοινωνία.

 

Η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας αντιστρατεύεται την προσπάθεια του μεγάλου κεφαλαίου να επιβάλει τα συμφέροντά του ολοκληρωτικά.

Οφείλει ο καθένας μας,  να αντισταθεί στην εξαθλίωση της ζωής του και στον περιορισμό των δικαιωμάτων του. Να εμποδίσει τη φτωχοποίηση, τον αυταρχισμό και τον εκφασισμό της κοινωνίας μας.

Όλοι μαζί διαδηλώνουμε ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα μέτρων που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από τη χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής. Να μην αφήσουμε «καμένη γη» στα παιδιά μας.

Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω. Απαιτούμε την επαναφορά όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες και πετσοκόφτηκαν τα τελευταία χρόνια.

Είμαστε όλοι παρόντες στην 24ωρη Γενική Απεργία και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν  η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ  και τα Συνδικάτα. 

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και την αποκατάσταση, υπεράσπιση  και  διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

 

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επαναφορά του νομοθετικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις.
  • Νομοθετική παρέμβαση για την εξαφάνιση της ενοικιαζόμενης εργασίας.
  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 

στις 11: 00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

(συγκέντρωση ΟΑΣΕ στην Κοραή και Σταδίου)

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics