Οδηγίες για την διαχείριση των ανασφάλιστων

Με ανησυχία εξακολουθεί η πολιτεία να αντιμετωπίζει τους ανασφάλιστους οδηγούς καθώς κατά πληροφορίες μαζί με την εκκίνηση εφαρμογής των διαδικασιών για τον εντοπισμό τους μεριμνά να εκδώσει και ΟΔΗΓΟ για τον καλύτερο χειρισμό της κατάστασης που θα δημιου

Με ανησυχία εξακολουθεί η πολιτεία να αντιμετωπίζει τους ανασφάλιστους οδηγούς καθώς κατά πληροφορίες μαζί με την εκκίνηση εφαρμογής των διαδικασιών για τον εντοπισμό τους μεριμνά να εκδώσει και ΟΔΗΓΟ για τον καλύτερο χειρισμό της κατάστασης που θα δημιουργηθεί από την επιστολή μηνυμάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΑΔΕ είναι έτοιμη να επιχειρήσει εκ νέου την διαδικασία «τσεκαρίσματος».

 Το πότε είναι άγνωστο καθώς αυτό είναι και το σωστό διότι δεν έχει νόημα ο εντοπισμός με προειδοποίηση.

Κατά τις διάσπαρτες πληροφορίες ο μηχανισμός έχει τεθεί σε ετοιμότητα, τα μηχανογραφικά έχουν συνδεθεί και απομένει να αποδειχθεί ότι πλέον όλα ρυθμίστηκαν και θα δοθεί οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων. 

Στις πληροφορίες –φήμες περί επανεκκίνησης της διαδικασίας, περιέχεται και η λεπτομέρεια έκδοσης ειδικού εγχειριδίου, οδηγού, «βημάτων», και γενικά ενός «πιλότου» που θα καθοδηγεί τους πολίτες –ανασφάλιστους-  για το πώς θα αντιμετωπίσουν την διαδικασία και την τακτοποίησή τους.

Πιθανόν ο «οδηγός» να περιλαμβάνει και στοιχεία για τις περιπτώσεις «νέων λαθών» για τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν. Αυτό είναι ένα πολύ λεπτό σημείο καθώς τα «λάθη» ήταν και η αφορμή να σταματήσει,  σχεδόν μόλις ξεκίνησε, το περυσινό καλοκαίρι η προσπάθεια να λυθεί το θέμα των ανασφάλιστων. Και αυτή τη φορά η ανησυχία για τυχόν προβλήματα είναι υπαρκτή, όμως οφείλει η πολιτεία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και όχι να ανακόψει εκ νέου την εφαρμογή του νόμου.

Πάντως, η ασφαλιστική αγορά αναμένει πλέον να εξαλειφθούν οι ανασφάλιστοι και να πάψει να υπάρχει αυτή η βλαπτική εκκρεμότητα με τις σοβαρές  συνέπειες. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics