Σε αναθεώρηση των ασφαλιστικών προϊόντων κατευθύνει η παραγωγή του 2017

Στο «όριο» της επιβίωσης εξακολουθούν να κινούνται τα αποτελέσματα της ασφαλιστικής παραγωγής το 2017. Τα μηνύματα είναι σοβαρά για τον κλάδο.

Στο «όριο» της  επιβίωσης εξακολουθούν να κινούνται τα αποτελέσματα της ασφαλιστικής παραγωγής το 2017. Τα μηνύματα είναι σοβαρά για τον κλάδο. Από έρευνα της ΕΑΕΕ προκύπτει στο 11μηνο του περασμένου έτους άνοδος  στην παραγωγή +1,2% . Όμως, το αποτέλεσμα προέρχεται από την άνοδο του κλάδου Ζημιών κατά 2,5% και την υποχώρηση του κλάδου Ζωής κατά -0,1%. 

Μηνύματα αναθεώρησης της έως σήμερα «στρατηγικής» που ακολουθείται στην προώθηση των ασφαλιστικών προϊόντων και ιδιαιτέρως αυτών του κλάδου Ζωής προκύπτουν από τα στοιχεία που αναδεικνύει έρευνα της ΕΑΕΕ.

Σύμφωνα με αυτή οι ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις αυξήθηκαν κατά +18,7% όπως επίσης αυξήθηκαν και τα προϊόντα διαχείρισης συνταξιοδοτικών κεφαλαίων κατά +3,6%. Αντιθέτως τα προϊόντα Ζωής υποχώρησαν κατά -3,8% και τα «Λοιπά Ζωής (κεφαλαιοποιητικά) κατά -32,1%. Μέσα από αυτή την «εικόνα» προέκυψε και το συνολικό αποτέλεσμα -0,1% που αποτυπώνει την 11μηνη παραγωγή του 2017.

Επίσης σημαντικές διαφοροποιήσεις εμφανίζονται και στον κλάδο Ζημιών κατά κατηγορία προϊόντων, στοιχείο που επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στην πολιτική των εταιρειών για το 2018.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΈΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΑΕΕ 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics