«Σύννεφα» στην ΕΘΝΙΚΗ από τις καθυστερήσεις

Του Γιάννη Βερμισσώ Έντονος προβληματισμός διακρίνεται στην Εθνική καθώς η εταιρεία οι άνθρωποί της και οι διαδικασίες βρίσκονται σε μια παρατεταμένη αναμονή ..

Του Γιάννη Βερμισσώ

Έντονος προβληματισμός διακρίνεται στην  Εθνική καθώς η εταιρεία οι άνθρωποί της και οι διαδικασίες βρίσκονται σε μια  παρατεταμένη αναμονή που σχετίζεται με τις εξελίξεις και τις προθέσεις των νέων μετόχων στην διαμόρφωση του νέου διοικητικού και λειτουργικού σχήματος κάτω από το οποίο η εταιρεία θα προχωρήσει. Οι ενδείξεις παραμένουν ακόμα ασαφείς για τη συνέχεια.  

Το κλίμα διαρκούς αδημονίας που επικρατεί σε όλη την δομή της εταιρείας είναι διάχυτο. Οι νέοι μέτοχοι δεν έχουν κάνει ακόμα αισθητή την παρουσία τους γεγονός που δεν επηρεάζει την πρόοδο της εταιρείας και την διατήρηση της ισχυρής θέσης που κατέχει στην αγορά  αλλά σίγουρα κορυφώνει την εύλογη αγωνία που επικρατεί.   Στις προσδοκίες όλων ήταν να γίνουν άμεσα οι όποιες αλλαγές, κάτι που όσο καθυστερεί δημιουργεί νεφελώματα. Αυτό δεν πλήττει τις ασφαλιστικές εργασίες οι οποίες  προχωρούν ανοδικά, αναμένοντας όμως ταυτόχρονα,  να πάρουν και κάποιο  νέο βηματισμό ως συνέπεια της μετοχικής αλλαγής.

Κατά τις πληροφορίες, η αναμονή που παρατηρείται δεν οφείλεται σε προβλήματα, αλλά σε καθαρά διαδικαστικά θέματα, με πρώτο την έγκριση –γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.  Επίσης, έως τότε εξετάζονται και άλλα θέματα όπως το νέο διοικητικό σχήμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι , το νέο ΔΣ δεν έχει ακόμα «κατασταλάξει» στις επιλογές των μετόχων και των συμβούλων τους μεταξύ των οποίων και ο κ. Μίνος Μωϋσής, διακεκριμένο στέλεχος της αγοράς, ο οποίος και πρωταγωνίστησε στην έως σήμερα εξέλιξη της Εθνικής οπότε τίποτε δεν αποκλείει να συνδεθεί και  με ένα ισχυρότερο του έως σήμερα ρόλου του,  ίσως και εκτελεστικό στο μελλοντικό ανανεωμένο ΔΣ. Και άλλα γνωστά πρόσωπα της αγοράς βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων χωρίς όμως να έχει ακόμα οριστικοποιηθεί κάτι.

Οι συνεργάτες της Εθνικής εντός και εκτός της εταιρείας βιώνουν την καθυστέρηση  για την οποία λαμβάνουν διαβεβαιώσεις ότι αποτελεί τμήμα του καθαρά τυπικού κομματιού της εξαγοράς.  Ωστόσο σαφώς και προσδοκούν να εξελιχθεί γρήγορα και ομαλά ότι απαιτείται προκειμένου η εταιρεία τα τεθεί οργανικά και λειτουργικά στην νέα της ρότα.

Από άλλες πηγές που έχει αντλήσει πληροφόρηση το insurance-eea δεν αφήνεται καμία αμφιβολία για τις θετικές και στον «χρόνο τους» εξελίξεις. Λέγεται, ότι αναζητούνται και στελέχη, και νέες διαδικασίες και νέες ιδέες που θα πλαισιώσουν την εταιρεία. Όλα αυτά θα τεθούν ακαριαία σε εφαρμογή όταν δοθεί , αναφέρουν οι αρμόδιοι, η γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που αποτελεί θέμα του επόμενου διαστήματος ώστε εντός του 2017 να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για την πορεία της Εθνικής  Ασφαλιστικής. 

Θεωρείται φυσικό από την υφιστάμενη κατάσταση να εκφράζεται αγωνία αλλά επίσης θεωρείται δικαιολογημένο να υπάρχει ένας απαιτούμενος χρόνος ώστε να ληφθούν αποφάσεις που δε θα έχουν διακριθεί από βιασύνη, αναφέρεται από στελέχη που βρίσκονται κοντά στους νέους  μετόχους της εταιρείας.

Στο τρίμηνο που μεσολαβεί έως το τέλος του έτους θα έχουν καθοριστεί οι άξονες κινήσεων της εταιρείας και θα αφορούν όλες τις βαθμίδες στελεχών, τα προϊόντα, τις διαδικασίες και την τιμολογιακή πολιτική σε συνδυασμό με τις παροχές. Η νέα πρόταση που θα κάνει η Εθνική στην αγορά και η νέα εικόνα που θα παρουσιάσει θα αποτελέσουν και το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει και εάν αυτή θα μοιάζει με τη σημερινή ή θα είναι διακριτά διαφορετική.  Πάντως αξίζει να επισημανθεί ότι η νέα πορεία της Εθνικής θα είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός με θετικές συνέπειες σε όλη την αγορά,  γι΄αυτό και η απόκτηση γρήγορα του νέου βηματισμού της αναμένεται  με ενδιαφέρον από τις άλλες εταιρείες και τα στελέχη κάθε βαθμίδας της  ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics