Τα ανασφάλιστα που ακόμα κυκλοφορούν

Η πολιτεία μέσω της ΑΑΔΕ έδειξε τη θέλησή της και ξεπέρασε αγκυλώσεις, προβληματισμούς, φοβίες και διάφορες άλλες αναστολές κατορθώνοντας να "πιάσει" σε μεγάλο βαθμό αυτούς που απέφευγαν να ασφαλιστούν, ο καθένας για τον δικό του λόγο.

του Γιάννη Βερμισσώ

Τα ανασφάλιστα οχήματα παραμένουν ανοικτό θέμα, που δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα στο σύνολό του και ολοκληρωτικά.  Οι έως σήμερα προσπάθειες απόδωσαν σε μεγάλο βαθμό χωρίς όμως να έχουν φθάσει στην τελική λύση που είναι να μην κυκλοφορούν ανασφάλιστα. Η πολιτεία μέσω της ΑΑΔΕ έδειξε τη θέλησή της και ξεπέρασε αγκυλώσεις, προβληματισμούς, φοβίες και διάφορες άλλες αναστολές κατορθώνοντας να "πιάσει" σε μεγάλο βαθμό αυτούς που απέφευγαν να ασφαλιστούν, ο καθένας για τον δικό του λόγο.

Μεγάλη ήταν και η συμβολή της ασφαλιστικής αγοράς που βίωνε καθημερινά το πρόβλημα των ανασφάλιστων, το οποίο πρωτίστως είναι κοινωνικό και δευτερευόντως οικονομικό.

Οι έλεγχοι απέδωσαν ακόμα και μέσα από όλα τα αναμενόμενα και μη κατακριτέα λάθη. Τώρα έχει δοθεί θα λέγαμε μία ακόμα περίοδος προσαρμογής. Το διάστημα περνά και οι κάτοχοι οχημάτων γνωρίζουν πως πρέπει να τα ασφαλίσουν εγκαίρως και όχι την έσχατη ώρα.

Μη ξεχνάμε όμως ότι σήμερα υπάρχουν χωρίς αμφιβολία και κατά εκτιμήσεις αρμοδίων ανασφάλιστα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας που με τη σειρά τους θα πρέπει να συνταχθούν με τη νομοθεσία και την ηθική υποχρέωση να έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Είναι κατανοητό πώς οι προτροπές, οι πιέσεις και η διαρκής ανακίνηση του θέματος είναι αναγκαία, ώστε να προχωρήσει πιο οργανωμένα, πιο συντεταγμένα η προσπάθεια να κλείσει μια για πάντα αυτή η παραδοξότητα και από την πλευρά της πολιτείας, που οι κυβερνήσεις πολλών ετών και οι πολίτες δεν εφάρμοσαν τον νόμο.

Η προσπάθεια παραμένει ημιτελής καθώς κάποιοι λείπουν… 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics