Χάθηκαν στις διαδρομές τα ανασφάλιστα

Αναβιώνουν τα ανασφάλιστα οχήματα, εκτοξεύεται ο αριθμός τους και καθημερινά προκαλούν απλήρωτες ζημιές.

Αναβιώνουν τα ανασφάλιστα οχήματα, εκτοξεύεται ο αριθμός τους και καθημερινά προκαλούν απλήρωτες ζημιές. Ο εντοπισμός τους ετέθη σε μακρά αναμονή μέχρι να φτιαχτούν τα μηχανογραφικά των συναρμοδίων υπηρεσιών κράτους, και αποκεντρωμένης διοίκησης.

Μια επανάληψη του γνωστού φαινομένου των ανασφάλιστων βιώνει η αγορά. Ακόμα και αυτοί που ασφαλίστηκαν το καλοκαίρι τώρα δείχνουν να μην ανανεώνουν συμβόλαια ενώ στην μακρά λίστα πιθανόν να εντάσσονται και άλλοι. Το δίδαγμα του έως σήμερα χειρισμού είναι πώς οι ανασφάλιστοι βρίσκονται στο απυρόβλητο για μια ακόμη φορά.

Κάποιοι ίσως δοκιμάσουν να μην πληρώσουν για ένα διάστημα συνεκτιμώντας την σχεδόν ελάχιστη κυκλοφορία του οχήματός τους που τους επιτρέπει την ανάληψη σχετικού περιορισμένου ρίσκου. Πρόκειται για μια κακή εξέλιξη σε επίπεδο «μηνυμάτων» προς την κοινωνία. Ο νόμος για την υποχρεωτική ασφάλιση παραμένει ανεφάρμοστος επί σειρά ετών και οι πολίτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Το κράτος αναλαμβάνοντας την ευθύνη της οργάνωσης και με στόχο να μην «κάνει λάθη» καθυστερεί την ηλεκτρονική διασταύρωση με αποτέλεσμα την συντήρηση της ανομίας με όλες τις συνέπειες. Κατά πληροφορίες οι αρμόδιοι τρέχουν με εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια μηχανογράφησης και σύνδεσης των κέντρων τήρησης στοιχείων για τα οχήματα. Όμως δεν είναι μια εύκολη δουλειά και απαιτείται χρόνος που ατυχώς αναζωπυρώνει το φαινόμενο των ανασφάλιστων.

Την ίδια ώρα οι προσπάθειες των ασφαλιστικών εταιρειών εστιάζουν και στην παροχή διευκολύνσεων στους οδηγούς προκειμένου να τους δελεάσουν να ασφαλιστούν με χαμηλό κόστος. Η αγορά οδηγείται σε σταδιακή απορρύθμιση που θα φανεί ίσως και στο άμεσο μέλλον.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics