Ασφάλιση υγείας στους διεθνείς φοιτητές η Τουρκία

Της Δήμητρας Κουράση «Πολύ σύντομα, όλοι οι αλλοδαποί φοιτητές και απόφοιτοι όλων των βαθμίδων θα λαμβάνουν άδεια εργασίας στην Τουρκία» δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο.

Της Δήμητρας Κουράση

«Πολύ σύντομα, όλοι οι αλλοδαποί φοιτητές και απόφοιτοι όλων των βαθμίδων θα λαμβάνουν άδεια εργασίας στην Τουρκία και άμεση Ασφάλιση Υγείας» δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο.

Μιλώντας στο 11ο Φοιτητικό Συνέδριο για Διεθνείς Φοιτητές που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία των Διεθνών Φοιτητικών Συλλόγων, ανακοίνωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης να έχουν όλοι οι φοιτητές ασφάλιση υγείας χωρίς να περιμένουν ένα τρίμηνο, όπως συμβαίνει τώρα.

Με στόχο να προσελκύσει περίπου 350.000 αλλοδαπούς φοιτητές και να σπάσει το σημερινό ρεκόρ των 115.000, ο Ερντογάν επιθυμεί να κάνει τη χώρα μία από πέντε κορυφαίες χώρες-προορισμούς στον κόσμο για σπουδές στο εξωτερικό.

"Δεν ανοίγουμε μόνο τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα για να μας επισκεφτούν οι φοιτητές αλλά και τις καρδιές μας", δήλωσε ο Ερντογάν.

Μεγάλο ζήτημα αποτελεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι αλλοδαποί φοιτητές που έχουν αποφοιτήσει από την Τουρκία, επιστρέφουν στις χώρες καταγωγής τους. Η χώρα δεν έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό απορρόφησης και συνέχισης των σπουδών εκεί και στόχος είναι να επιτευχθεί και αυτό.

«Δεν έχει σημασία από πού προέρχονται, θα θέλαμε να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με αυτούς στο μέλλον», είπε.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics