Q. Crawford: Πώς θα γίνετε ένας πετυχημένος manager

Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΣΑΣ) σε συνεργασία με την GAMA HELLAS.

Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΣΑΣ) σε συνεργασία με την GAMA HELLAS. Ήταν η τρίτη χρονιά που ο ΠΣΣΑΣ διοργάνωσε μία τέτοια ημερίδα, με ομιλητές προσκεκλημένους από την GAMA International. Βασικός εισηγητής φέτος ήταν ο διακεκριμένος Quincy Crawford, κορυφαίος ομιλητής της GAMA International, o οποίος ήρθε στην Ελλάδα ειδικά για την εκδήλωση.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς 225 Συντονιστές και Διοικητικά Στελέχη Πωλήσεων κατέκλυσαν την αίθουσα Ερμής του ΕΒΕΑ και παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των ομιλητών.

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κων. Μίχαλο, ο οποίος αναφέρθηκε στο σπουδαίο ρόλο που μπορεί να παίξει η ιδιωτική ασφάλιση για την ελληνική οικονομία, στη σπουδαιότητα του διαμεσολαβούντα, ο οποίος αποτελεί τα μάτια και τα αυτιά της ασφαλιστικής εταιρείας στην αγορά, αλλά και στη χρησιμότητα αντίστοιχων εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην άμεση συνάρτηση της πορείας της ιδιωτικής ασφάλισης από τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στον τόπο, καταδίκασε τις αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού που παρατηρούνται τελευταία, τονίζοντας πως το ζητούμενο είναι η διεύρυνση της αγοράς και όχι η αλληλοεξόντωση μεταξύ των διάφορων καναλιών διανομής και τέλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συνεχούς επιμόρφωσης, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο για την κατάκτηση της επιτυχίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Interamerican, κ. Γ. Καντώρος, ο οποίος επεσήμανε πως ακόμη και στην εποχή της βαθιάς ύφεσης η ασφαλιστική αγορά δε σταμάτησε ούτε μία μέρα να λειτουργεί, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει. Παρόλα αυτά, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, μεγαλύτερες επενδύσεις, θεσμικές αλλαγές και αυστηρότερη εποπτεία, ώστε να επιτευχθεί η επιζητούμενη αύξηση παραγωγής.

 

Δ. ΓαβαλάκηςΤελευταίος χαιρετισμός ήταν αυτός του Προέδρου του ΠΣΣΑΣ κ. Δημ. Γαβαλάκης, ο οποίος παρουσίασε την δράση του Συνδέσμου στον τομέα της εκπαίδευσης, αναφερόμενος στο ιστορικό των εκδηλώσεων του ΠΣΣΑΣ με εισηγητές της GAMA INTERNATIONAL, αλλά και την αξία της ίδρυσης της GAMA HELLAS προβάλλοντας, το καλωσόρισμα για την ίδρυσή της, από την Πρόεδρο και από την CEO της GAMA INTERNATIONAL. Οι αρχές τις αλληλεγγύης, της συναδελφικότητας και οι ενέργειες για ανταλλαγή γνώσεων αποτελούν για τον ΠΣΣΑΣ  κυρίαρχη προτεραιότητα, κατέληξε ο κ. Γαβαλάκης, γι’ αυτό και δεσμεύτηκε ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα συνεχίσουν να υλοποιούνται και στο μέλλον.

Κ. Πεφάνιος
Τον Quincy Crawford προλόγισε ο κ. Κλέαρχος Πεφάνιος, αναφερόμενος ταυτόχρονα στην αξία της ίδρυσης της GAMA HELLAS, της οποίας άλλωστε είναι ο πρώτος Πρόεδρος. Στην δική του εισήγηση παρουσίασε το θέμα «Ζήσε μια ζωή με νόημα και σκοπό», προκαλώντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την ιστορία του Ζεράρ Μπουφιέ, ενός φτωχού Γάλλου αγρότη, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του σε μία αποστολή – να δώσει ζωή σε μία άγονη ορεινή περιοχή της Γαλλίας – και επηρέασε με τo έργο του χιλιάδες ανθρώπους.

Τις επόμενες δυόμισι ώρες το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων μονοπώλησε ο κεντρικός εισηγητής της ημερίδας, κ. Quincy Crawford, πολυβραβευμένος Αμερικανός Agency Manager, o οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2005 και έκτοτε έχει αφιερώσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο να χτίζει οργανισμούς και να προωθεί το επάγγελμα, ως διακεκριμένο μέλος της GAMA International, δίνοντας διαλέξεις ανά τον κόσμο. Η χαρακτηριστική φράση που δε χάνει ευκαιρία να επαναλαμβάνει είναι: «Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι μπορεί να σας φέρουν ασφάλιστρα, αλλά οι managers χτίζουν την επιχείρησή σας».

Η ομιλία του στην ημερίδα της περασμένης Παρασκευής είχε θέμα «LEADERS Growing LEADERS» και κεντρικό του μήνυμα ήταν πως ένας Agency Manager για να είναι επιτυχημένος θα πρέπει να έχει πρωταρχικό του μέλημα το χτίσιμο Agency Managers, οι οποίοι θα είναι ικανοί να του πάρουν τη θέση. Περιγράφοντας το πώς ο ίδιος κατάφερε να γίνει ένας εξαιρετικά πετυχημένος manager, τόνισε πως απαραίτητες βάσεις στις οποίες μπορεί να στηριχθεί η επιτυχημένη καριέρα ενός manager είναι η σωστή επιλογή ασφαλιστών και managers, η επιμόρφωση, η υπευθυνότητα, η αξιοποίηση των ευκαιριών, το κατάλληλο σύστημα αμοιβών και επιβράβευσης και τέλος το μοίρασμα όσο γίνεται περισσότερων αρμοδιοτήτων σε υφιστάμενους, ώστε ο manager να έχει περισσότερο χρόνο για στρατολόγηση, ανάπτυξη εργασιών, χάραξη στόχων.

Στη συνέχεια εξαιρετικό ενδιαφέρον προκάλεσαν οι εισηγήσεις των τριών Ελλήνων Συντονιστών που ακολούθησαν, οι οποίοι, εκτός της πολυβραβευμένης πορείας τους, συμπεριλαμβάνουν στο βιογραφικό τους αξιόλογη εμπειρία συμμετοχής στα συνέδρια της GAMA INTERNATIONAL.

Κ. Παναγόπουλος

 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κων. Παναγόπουλος παρουσίασε με σαφήνεια το πλαίσιο της «Σύγχρονης Διοίκησης Γραφείου Πωλήσεων», αναλύοντας μέσα από την πλούσια εμπειρία του την αξία της προσαρμογής στις απαιτήσεις που δημιουργούνται στο νέο περιβάλλον της αγοράς μας.

Ν. Σταυράκης

 

Στη συνέχεια ο κ. Νικ. Σταυράκης σκιαγράφησε με τον δικό του ανάγλυφο τρόπο, τη λέξη «Ηγεσία» αναφερόμενος με πίστη αλλά και ευαισθησία σε όλες τις απαιτούμενες αρχές και αξίες που οφείλει να τηρεί ο πετυχημένος Συντονιστής.

Κ. Φλόκας

 

Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με τον κ. Κων.  Φλόκα, τον νεότερο αλλά επίσης πολυβραβευμένο Συντονιστή, ο οποίος περιγράφοντας την 10ετή, ταχύτατη, ανάπτυξή του, παρουσίασε πρακτικές και διαδικασίες που μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια στην επιτυχία και σε υψηλά εισοδήματα.

 

Ι. Τοζακίδης 

 

Τέλος ο κ. Ι. Τοζακίδης παρουσίασε αναλυτικά όλα τα σημαντικά οφέλη που απολαμβάνουν τα μέλη της GAMA HELLAS, παρακινώντας τους συμμετέχοντες για την εγγραφή τους, στον ειδικό χώρο που λειτουργούσε στην είσοδο της αίθουσας.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Quincy Crawford, οι κ.κ. Γαβαλάκης και Πεφάνιος παρέδωσαν στον κ. Crawford αναμνηστικό συμβολικό δώρο – ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα από ψήφους Μυκηναϊκού κοσμήματος – ευχαριστώντας τον για την προσφορά του.

Απονομή αναμνηστικού δώρου στον κ. Crawford

 

Μεγάλοι χορηγοί της ημερίδας ήταν οι εταιρείες ING και INTERAMERICAN.

Χορηγοί ήταν οι εταιρείες INTERNATIONAL LIFE και METLIFE

Υποστηρικτές ήταν οι εταιρείες  ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΜΙΝΕΤΤΑ, AIG, EUROLIFE ERB, PRIME.

 

Π.Μ.

 

 

Το Δ.Σ. του Π.Σ.Σ.Α.Σ. Από αριστερά Δ. Γαβαλάκης (Πρόεδρος), Μ. Παπαδοπούλου (Ταμίας), Κ. Ρούσσης (Μέλος ΔΣ), Σ. Κουφογεώργος (Μέλος ΔΣ), Φ. Κουκουλιάκου (Γεν. Γραμματέας), Γ. Πετρίδης (Αντιπρόεδρος), Σ. Φουντουλάκης (Μέλος ΔΣ)

 

Το Δ.Σ. της GAMA HELLAS. Από αριστερά Θ. Κατσιγιάννης, Ι. Τοζακίδης, Κ. Πεφάνιος, Ε. Λαμπαδιάρη, Ι. Νίνος, Δ. Γαβαλάκης

 

 

 

 

 

 

 

 
 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics