Αλλαγές στα φορολογικά ζητούν οι διαμεσολαβητές Χανίων & 4 ακόμα Σωματεία

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Χανίων, το οποίο εκπροσώπησε στη συνάντηση το μέλος της Διοικητικής του Επιτροπής και Γεν. Γραμματέας του Σ.Α.Δ.Χ. κύριος Μουντάκης Δημήτρης.

Σειρά αιτημάτων κυρίως φορολογικού περιεχομένου υπέβαλαν στην Υφυπουργό Οικονομικών κυρία Παπανάτσιου μέλη του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων σε συνάντηση που είχαν μαζί της στο υπουργείο την Παρασκευή 29 Ιουνίου. Κατέθεσαν υπόμνημα το οποίο και  συνυπογράφεται από  τον Σύνδεσμο Ρεθυμνίων Ασφαλιστών, την Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Καβάλας, την Ένωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κεντρικής Ελλάδος και τον Σύλλογο Ανεξάρτητων Διαμεσολαβητών Σερρών. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Χανίων, το οποίο εκπροσώπησε στη συνάντηση το μέλος της Διοικητικής του Επιτροπής και Γεν. Γραμματέας του Σ.Α.Δ.Χ. κύριος Μουντάκης Δημήτρης. Εκτός του Προέδρου και Γεν. Γραμματέα του συλλόγου, παρέστη στη συνάντηση και το μέλος κυρία Σγουράκη Ευφροσύνη η οποία με τη διπλή ιδιότητα της ασφαλίστριας και φοροτεχνικού στήριξε με οικονομοτεχνικά επιχειρήματα τα αιτήματα. 

Τονίστηκε ότι οι ασφαλιστές ανέκαθεν φορολογούνται με το 100% των εισοδημάτων τους και ότι λόγω συνθηκών κλήθηκαν να αποπληρώσουν ταυτόχρονα οφειλές προς τις εταιρείες και αυξημένες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις. Ζητήθηκε καθιέρωση αφορολόγητου ορίου και ανώτατης ποσοστιαίας επιβάρυνσης φόρων και εισφορών στο καθαρό εισόδημα. Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές έχει ζητηθεί αντίστοιχη συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει απάντηση από πλευράς υπουργείου.

Εκτός των θεμάτων που προαναφέρθηκαν τονίστηκε το γεγονός ότι ο κλάδος υφίσταται οξύ και πολλές φορές αθέμιτο ανταγωνισμό από τις τράπεζες και υποστηρίχθηκε ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Επίσης επισημάνθηκε ότι οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα θα πρέπει να γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να εφαρμόζονται οι κυρώσεις ούτως ώστε να εκλείψει το φαινόμενο των ανασφάλιστων. Σε ερώτηση αν θα υπάρξει ενημέρωση για ενδεχόμενες αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο με βάση τα αιτήματα που κατατέθηκαν, η Υφυπουργός ανέφερε ότι σχεδιάζονται κάποιες γενικότερες αλλαγές από τον Σεπτέμβριο που θα αφορούν τη μεσαία τάξη και ενδεχομένως όπως αναφέρεται από τον ΣΑΔΧ "να συμπεριλαμβάνονται και κάποια από τα αιτήματα που της υποβλήθηκαν" 

 

 

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics