Δ. Γαβαλάκης: Επισημάνσεις για την καλύτερη επόμενη μέρα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

του Γιάννη Βερμισσώ

Με επισημάνσεις και προτροπές προς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές για την “στρατηγική της επόμενης ημέρας”, την “εκπαίδευση “, την γνώση για τα προϊόντα και την ενημέρωση του καταναλωτή, ο Γ.Γ και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης του ΕΕΑ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης συνέβαλλε στην στην θεματική ενότητα «Κύκλος Εργασιών – Προοπτικές: Νέα παραγωγή και καλύψεις» του συνεδρίου Insurance Intermediaries. 

Με αισιοδοξία για το μέλλον, αιτιολόγησε την κοινωνική ανάγκη να υπάρξουν φοροαπαλλαγές στα προγράμματα Zωής – επιπλέον της σχεδιαζόμενης για τις φυσικές καταστροφέςπου θα είναι σημαντική εξέλιξη για τον κλάδο και τους πολίτες και  με θετικό αντίκτυπο στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Επίσης εστίασε και στην καθημερινότητα λέγοντας ότι ο μέσος Έλληνας υπολείπεται σε καλύψεις και μακροχρόνιες αποταμιεύσεις ενώ εστίασε και σε βασικές παραμέτρους που και θα αυξήσουν τις εργασίες  και θα δώσουν προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους.

Ειδικότερα ο κ. Γαβαλάκης ανέφερε ότι καθοριστικό θέμα για το κάθε γραφείο η μεθοδολογία, η στρατηγική που ο καθένας είτε είναι αυτόνομος είτε είναι ομάδα θα αναπτύξει. Για να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες αναφέρει ο κ. Γαβαλάκης οφείλουμε να έχουμε “στρατηγική της επόμενης ημέρας”. Σε αυτή περικλείεται η γνώση, η εμπειρία και αποτελεί την βάση για την συνέχεια.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

Ακόμα ο ΓΓ του ΕΕ απέστειλε μήνυμα για την εκπαίδευση. Όπως είπε” χρειάζεται να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση. Οι επαγγελματίες να εστιάσουν σε αυτό τον τομέα και οι ασφαλιστικές εταιρείες να συνδράμουν περαιτέρω”. ‘Όπως αιτιολόγησε “το εύρος των προϊόντων σήμερα καθώς και η συμπεριφορά του καταναλωτή σε συνδυασμό με την ενημέρωσή του, ανεβάζουν τις απαιτήσεις και δημιουργούν συνθήκες που για να σταθείς με ικανότητα απέναντι στους πολίτες  τους θα πρέπει να έχει λάβει γνώση, να έχεις εκπαιδευτεί σωστά και να μπορείς να ανταποκρίνεσαι. Όλοι μαζί εταιρείες, διαμεσολαβητές και εκπαιδευτικοί οργανισμοί μπορούμε να κινηθούν αποτελεσματικά και συντονισμένα προς αυτή την κατεύθυνση”.

ΥΓΕΙΑ

Ένα τρίτο βασικό θέμα που έθιξε ο κ. Γαβαλάκης αφορά την ΥΓΕΙΑ.  Αναφερόμενος στο σχεδιασμό των προϊόντων υγείας και τις επιλογές που δίνουν στον ασφαλισμένο, ζήτησε από τους συντελεστές της ιδιωτικής ασφάλισης ” να δώσουμε όλοι περαιτέρω προσοχή στον τομέα της Υγείας και οι εταιρείες και οι διαμεσολαβητές. Είναι σημαντικό να μεταφερθεί αυτό προς τον κάθε πελάτη – εύρος καλύψεων , δικαιώματα και υποχρεώσεις-, ώστε να επικρατεί σιγουριά και βεβαιότητα για αυτό που ο ίδιος πληρώνει και εμείς του προτείνουμε. Θα είναι άστοχο να επαναλαμβάνονται λάθη που έγιναν στο παρελθόν”.

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics