Διεθνής διάσκεψη στην Αθήνα για προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς λόγω κλιματικής αλλαγής

Διεθνής Διάσκεψη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομία, με τίτλο: «Impacts of Climate Change on Cultural Heritage: Facing the Challenge» θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Ιουνίου, στο Ζάππειο με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιστήμονες, μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας και Έλληνες εμπειρογνώμονες θα ανταλλάξουν απόψεις, θα παρουσιάσουν επιστημονικά στοιχεία και προτάσεις για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομία, την παρακολούθηση (monitoring) των επιπτώσεων, καθώς και τη διαμόρφωση των βασικών μέτρων και πρακτικών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Με τη Διεθνή Διάσκεψη των Αθηνών η χώρα μας συμβάλλει στη δημιουργία ενός διεθνούς μοντέλου αντιμετώπισης των κινδύνων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά από την κλιματική αλλαγή. Τα επιστημονικά συμπεράσματα της Διάσκεψης θα αξιοποιηθούν για την υιοθέτηση, σε συνεργασία με τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών,  Διακήρυξης, καθώς και συνεισφορά της χώρας μας στις δράσεις για την κλιματική αλλαγή που θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των ΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στη Νέα Υόρκη (Σεπτέμβριος 2019).

Την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης των Αθηνών θα κηρύξει ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ  χαιρετισμό θα απευθύνουν  ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics