Δράσεις ενημέρωσης για την ιδιωτική ασφάλιση

Δράσεις εξωστρέφειας της ιδιωτικής ασφάλισης βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τον κλάδο και τα όσα προσφέρει.

Η διοργάνωση εκδηλώσεων τόσο σε σχολεία περιοχών της χώρας όσο και σε πόλεις  όπου τοπικοί παράγοντες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον  για ενημέρωση επιλεγμένων κοινών, υποστηρίζεται κατά περίπτωση εκδήλωσης από θεσμικούς φορείς εκπροσώπησης του κλάδου και φυσικά τοπικούς φορείς των περιοχών όπου πραγματοποιούνται.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει τις προσπάθειες αυτές, καθώς και σχετικές πρωτοβουλίες της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Από πέρυσι  είχε ξεκινήσει η συγκεκριμένη προσπάθεια εξωστρέφειας με ενημερωτικές εκδηλώσεις, η οποία τώρα συστηματοποιείται περισσότερο προκειμένου να διαδοθεί η σημασία της ασφάλισης και να ανοίξουν οι ορίζοντες της πληροφόρησης.

Σημαντικό είναι και το ενδιαφέρον από την περιφέρεια το οποίο κατά πληροφορίες αρχίζει να αυξάνεται οπότε στο προσεχές διάστημα αναμένεται ότι θα δρομολογηθούν σχετικές εκδηλώσεις.

Κατά τους αρμοδίους τα σχολεία αποτελούν την εκκίνηση μιας μακράς εκπαιδευτικής διαδικασίας γύρω από τη σημασία της ασφάλισης, ενώ η ενημέρωση επιχειρηματιών ή  επαγγελματιών για το εύρος των ασφαλίσεων που τους αφορούν και τα θετικά αυτών αποτελεί μια πιο συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης για τον κλάδο.

Ι.Ε.Β

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics