Επιτυχία και υψηλό ενδιαφέρον πλαισίωσαν το webinar (Ε.Ε.Α.-ΕΙΑΣ) για «ψηφιακούς τρόπους ανάπτυξης εργασιών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών»

Εκατοντάδες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές από όλη τη χώρα παρακολούθησαν με ευδιάκριτο υψηλό ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή το πρώτο της σειράς  Webinar που με την αρωγή εκπαιδευτικών κέντρων ξεκίνησε να υλοποιεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αξιοποιώντας την ειδική πλατφόρμα που προμηθεύτηκε ειδικά για τον σκοπό της εκπαίδευσης.

Το 2ωρο σεμινάριο, που περισσότεροι από 600 ενδιαφερόμενοι, εισήλθαν να παρακολουθήσουν, έγινε με την στήριξη του ΕΙΑΣ και εισηγήτρια την κυρία Μελίνα Τσικογιαννοπούλου (Ψηφιακοί Τρόποι Πωλήσων ΕΕΑ ΕΙΑΣ TELIKO) ενώ είχε ως θέμα : «Ψηφιακοί τρόποι ανάπτυξης εργασιών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών»

Δείτε παρακάτω το σχετικό video:

Την εκκίνηση του σεμιναρίου οπότε ουσιαστικά και την πρεμιέρα των webinar του ΕΕΑ για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο γ.γ. κ. Δ. Γαβαλάκης, ο γ.δ. του ΕΙΑΣ κ. Ν. Σοφρωνάς, και το μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ κ. Γ. Καραβίας, ενώ τον συντονισμό της διαδικασίας είχε ο κ. Γ. Φλωράς. Κατά την σειρά που τοποθετήθηκαν:

Ο  κ. Χατζηθεοδοσίου ευχαρίστησε το ΕΙΑΣ, και τα εκπαιδευτικά κέντρα που στηρίζουν το Ε.Ε.Α. στην ενέργειά του, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή οργάνωση και τελικώς υλοποίηση του Webinar , και προανήγγειλε και άλλες πανελλαδικής εμβέλειας πρωτοβουλίες ενημέρωσης – επιμόρφωσης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Ο κ. Γαβαλάκης, επίσης αναγνώρισε τη συμβολή του ΕΙΑΣ και των άλλων κέντρων που ανταποκρίθηκαν και στηρίζουν ανιδιοτελώς τη διεξαγωγή δίωρων Webinar ενώ επισήμανε τη διάθεση του Ε.Ε.Α. να κινείται έγκαιρα, να προβλέπει, και να προσφέρει στα μέλη του και τους κλάδους που εκπροσωπεί όπως την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, γνώση, εργαλεία και διαδικασίες που στηρίζουν την ανάπτυξή τους.

Ο κ. Σοφρωνάς, εξήρε την ευστοχία των πρωτοβουλιών του Ε.Ε.Α., επισήμανε ότι οι δύσκολες συνθήκες γεννούν ευκαιρίες, τόνισε το ισχυρό ψηφιακό βήμα που έχει γίνει στην εργασιακή καθημερινότητα των επαγγελμάτων και χαρακτήρισε ως επανάσταση αυτή την τεχνολογική μετάβαση που έχει επιτευχθεί στην αγορά παροτρύνοντας να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες της ψηφιακής επανάστασης.

Ο κ. Καραβίας εστίασε στην επαγγελματική χρησιμότητα των πρωτοβουλιών του Ε.Ε.Α., αναγνώρισε προσωπικά τη συμβολή του κ. Χατζηθεοδοσίου στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και αναφέρθηκε στο μέλλον του κλάδου λέγοντας ότι αυτό δε μπορεί να μοιάζει με το παρελθόν.Παρότρυνε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  να αλλάξουν βηματισμό, να μεταλλαχθούν σε ψηφιακούς –τεχνολογικούς- ασφαλιστές και τόνισε ότι η τεχνολογία είναι ο σύμμαχος για τη μετάβαση του κλάδου στο μέλλον έχοντας καθοριστικό συμπληρωματικό χαρακτήρα στον σαφώς αναντικατάστατο-πού όμως δε μπορεί να είναι ίδιος με το παρελθόν- ρόλο του ασφαλιστικού  διαμεσολαβητή.

Στόχος του webinar  ήταν οι συμμετέχοντες:

  • Να αναγνωρίσουν πόσο έχουν αλλάξει οι καταναλωτές, πως κατηγοριοποιούνται και τι αναζητούν εν μέσω υγειονομικής κρίσης.
  • Να κατανοήσουν τις αλλαγές που απαιτούνται, ώστε ενισχύσουν τον ρόλο τους με τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
  • Να μάθουν πως μπορούν να χτίσουν το Brand name τους, να κάνουν εξεύρεση υποψηφίων πελατών και να δημιουργήσουν ισχυρότερες σχέσεις με τους πελάτες τους μέσω των Social Media (π.χ. facebook, Instagram, LinkedIn)
  • Να γνωρίσουν πως διεξάγεται και τι πρέπει να προσέχουν σε ένα ψηφιακό ραντεβού με πελάτη μέσω teleconference meeting (π.χ. skype, zoom, webex, Microsoft team)

 

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics