Ευρωπαϊκή «πρωτιά» καινοτομίας στις Αγροτικές Ασφαλίσεις, η Karavias Underwriting Αgency

Του Γιάννη Βερμισσώ

Αλλάζει τα δεδομένα στις Αγροτικές Ασφαλίσεις η Karavias Underwriting Αgency, η οποία με εμπειρία ετών στα tailor made ασφαλιστικά προγράμματα εισέρχεται καινοτομώντας και στις Αγροτικές Ασφαλίσεις. Με την εμπειρία της και την επιμονή της στην εξειδίκευση, αναφέρει ο κ. Καραβίας, η εταιρεία του διακρίθηκε για τη σχετική «ιδέα» της την οποία πρότεινε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πλέον ως leader «τρέχει» ένα σχετικό πρόγραμμα “BEΑCON” που σημαίνει φάρος. Μέσα από το πρόγραμμα θα προκύψει η πλατφόρμα από την οποία θα υπολογίζεται με ακρίβεια κάθε παράμετρος που αφορά την ασφάλιση καλλιεργειών και έτσι θα μπορεί να γίνεται σωστότερη πρόβλεψη και εκτίμηση των κινδύνων οπότε και αντίστοιχη δίκαιη κατά περίπτωση τιμολόγηση ή καταβολή αποζημίωσης.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα ο κ. Γ. Καραβίας, με τα στελέχη του κ. Γ. Βουτσίνο και Στ. Αστερίου παρουσίασε την καινοτομία του και την ευρωπαϊκή πρωτιά που απέσπασε μια ελληνική εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, αναλαμβάνοντας να κάνει μια μεγάλη τομή στις Αγροτικές Ασφαλίσεις. Προχωρά στην πράξη την ιδέα του, εξελίσσει την κατάρτιση μιας εξειδικευμένης πλατφόρμας έχοντας βέβαια την ενίσχυση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και άλλων φορέων που έχουν επιλεγεί για να στηρίξουν την εκπόνηση του πρότζεκτ. Η πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί μπορεί να αξιοποιηθεί από όποιον ιδιωτικό ή και δημόσιο φορέα που ενδιαφέρεται να παρακολουθεί τις αγροτικές καλλιέργειες με απόλυτη ακρίβεια και εξατομικευμένα (χωράφι-χωράφι) εντοπίζοντας αποδόσεις καλλιεργειών, καταστροφές εξαιτίας φυτοπαθολογικών αιτιών, πρόβλεψη καιρού οπότε και λήψη μέτρων, και πολλά άλλα. Δημιουργείται μια τεράστια βάση δεδομένων με στοιχεία όπου θα συμβάλλουν στην σωστή εκτίμηση για κάθε περίπτωση ασφαλιζόμενους κινδύνου.

Το «BEΑCON» εν ολίγοις πρόκειται για ένα «έξυπνο» σύστημα παρακολούθησης του καιρού, των φυσικών φαινομένων και των άλλων ιδιόμορφων χαρακτηριστικών κάθε χωραφιού με τη συνδρομή δορυφόρου οπότε και συμβάλλει με τεράστια ακρίβεια σε ό,τι αφορά την ασφάλισή του.

Ακόμα βρίσκεται στην εκκίνηση, μέσα σε δύο μήνες θα υπάρξει το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης θερμοκηπίων και το «BEΑCON» θα δοκιμαστεί στην πράξη προχωρώντας ταυτόχρονα και στα επόμενα στάδιά του που σύμφωνα με τον εμπνευστή του κ. Γ. Καραβία θα αλλάξει πλήρως τα δεδομένα στις Αγροτικές Aσφαλίσεις και θα βοηθήσει και την αγροτική παραγωγή, και τους αγρότες και τις ασφαλιστικές εταιρείες να συνεργαστούν συντελώντας στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της Αγροτικής Οικονομίας.

Αναλυτική ενημέρωση για το Πρόγραμμα“BEΑCON”:

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics