Φώς σε 150 χιλιάδες πλαστά ασφαλιστήρια

Χιλιάδες πλαστά ασφαλιστικά συμβόλαια αποκαλύπτονται μαζί με τους εκδότες τους από το ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων το οποίο προς το παρόν ετέθη στην αναμονή.

Χιλιάδες πλαστά ασφαλιστικά  συμβόλαια αποκαλύπτονται μαζί με τους εκδότες τους από το ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων το οποίο προς το παρόν ετέθη στην αναμονή. Το θέμα είναι γνωστό στην πολιτεία η οποία μπορεί να αποκαλύψει όλες αυτές τις περιπτώσεις «τσεκάροντας» διαρκώς  τις βάσεις δεδομένων. 

Σχετική αναφορά, έκανε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου  σε τηλεοπτική εκπομπή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) οποίος και κάλεσε την κυβέρνηση να ρίξει φώς σε αυτό το θέμα έχοντας σε διαρκή εφαρμογή το σύστημα εντοπισμού των ανασφάλιστων. Θύμισε ότι ανάλογη περίπτωση είχε εντοπίσει το ΕΕΑ πριν από τρία περίπου χρόνια και είχε ενεργοποιηθεί άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι η παράταση εφαρμογής της  διασταύρωσης  στοιχείων δίνει δυνατότητα να χαθούν τα πλαστά και οι εκδότες τους με όλες τι συνέπειες προς κάθε κατεύθυνση.  

Ακόμη ο πρόεδρος του ΕΕΑ αναφέρθηκε στα συμβόλαια «μήνα» ή «ημέρας» που καλύπτουν τα οχήματα και τα οποία επιλέγουν να  αγοράζουν για τους δικούς τους λόγους ορισμένοι πολίτες. Τόνισε την ανάγκη εφαρμογής του νόμου που επί 4 έτη έμενε ανεφάρμοστος και τώρα πήρε παράταση, ενώ διευκρίνισε ότι το παράβολο δεν αποτελεί πρόστιμο βεβαιωμένο και αφήνει τα περιθώρια στην άδικη περίπτωση επιβολής του τα χρονικά περιθώρια στον ενδιαφερόμενο να αποδείξει ότι δεν υπάρχει αιτιολογία πληρωμής του. 

 

 

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics