Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Μόνος δρόμος για τη συγκράτηση των τιμών η μείωση του ΦΠΑ

Για την ακρίβεια, και κυρίως τις συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ την Κυριακή 6/8/2023.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξήγησε ότι ο πληθωρισμός έχει δύο όψεις. Είναι διαφορετικός για τα χαμηλά και διαφορετικός για τα υψηλότερα εισοδήματα, καθώς κάποιος χαμηλόμισθος ή χαμηλοσυνταξιούχος χρειάζεται το 50% του εισοδήματός του για να πάρει τα είδη πρώτης ανάγκης.

Αυτό σημαίνει επίσης, όπως επισήμανε, ότι δεν περισσεύουν χρήματα για κατανάλωση άλλων ειδών, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στους τζίρους των καταστημάτων στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε πως ο μόνος τρόπος για τη συγκράτηση των τιμών είναι η μείωση του ΦΠΑ, ένα μέτρο, όπως είπε, που έχουν υιοθετήσει 14 χώρες της Ευρώπης.

Εκτίμησε ότι οι αυξήσεις θα συνεχιστούν, ενώ σε ό,τι αφορά το market pass σημείωσε ότι βοηθάει σε έναν βαθμό να αντιμετωπίσει κάποιος το παραπάνω κόστος, αλλά δεν μειώνει τις τιμές, που είναι και το ζητούμενο.

Δείτε το βίντεο:

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics