Η διείσδυση της τεχνολογίας 5G

Σαρωτική αναμένεται –  στην επόμενη πενταετία – η παγκόσμια διείσδυση της τεχνολογίας 5G, η οποία θα είναι έως και 100 φορές ταχύτερη από το 4G. Τα πρώτα κινητά τηλέφωνα που θα υποστηρίζουν 5G δίκτυα θα είναι διαθέσιμα στο εμπόριο το 2019, έτσι πρακτικά τα κινητά 5G θα χρειαστούν μόλις πέντε χρόνια για να ξεπεράσουν σε αριθμό αυτά της τεχνολογίας 4G.

Ειδικοί αναλυτές παρατηρούν ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες, σε όλο τον κόσμο, θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά για την ταχύτερη ανάπτυξη του 5G σε ορισμένες αγορές, όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ. Ας σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή της Κίνας θα αντιπροσωπεύει το 34% των συνολικών αποστολών 5G smartphone το 2023, με τη Βόρεια Αμερική στο 18,8% και την περιοχή του Ειρηνικού στο 17,4%.

Η Κίνα το βαρόμετρο για την παγκόσμια αγορά του 5G

Οι άδειες 5G στην Κίνα χορηγήθηκαν, τελικά, ένα χρόνο νωρίτερα απ’  ό,τι είχε προγραμματιστεί. Ο ρόλος της κυβέρνησης και οι κοινές επενδύσεις φορέων και προμηθευτών εξοπλισμού ήταν καθοριστικής σημασίας για την εμπορική έναρξη και τοπαγκόσμιο προβάδισμα της Κίνας στο 5G.

Οι επενδύσεις των Κινέζων επιχειρηματιών στο 5G θα φτάσουν τα $5 δις το 2019, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 70.000 έως 90.000 σταθμούς βάσης 5G στη χώρα. Επίσης, η Κίνα φιλοξενεί πολλούς σημαντικούς προμηθευτές εξοπλισμού 5G και αλλά και κατασκευαστές smartphone, οι οποίοι αναμένεται να έχουν επίσης σημαντική συνδρομή στην εξάπλωση του 5G στη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: sepe.gr
© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics