Η τεχνολογία 5G – σε πέντε χρόνια – θα ξεπεράσει τις 1,9 δισ. συνδρομές

Ταχύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις αναμένεται να είναι η διείσδυση των δικτύων πέμπτης γενιάς στις τηλεπικοινωνίες. Η τεχνολογία 5G θα χρειαστεί μόλις μια πενταετία για να ξεπεράσει τις 1,9 δισεκατομμύρια συνδρομές. Με ορίζοντα το 2024, το 5G αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 45% του πληθυσμού της γης. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των 1,9 δισεκατομμυρίων συνδρομών, που περιλαμβάνεται ως πρόβλεψη στην τελευταία έκδοση του “Ericsson Mobility Report 2019”, αποτελεί αναθεώρηση των αρχικών εκτιμήσεων, οι οποίες έκαναν λόγο για 1,5 δισεκατομμύρια συνδρομές.

Της διείσδυσης της τεχνολογίας του 5G θα ηγηθεί η Βόρεια Αμερική και η Βορειοανατολική Ασία: το 63% των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας της Βόρειας Αμερικής θα είναι σε υπηρεσίες 5G το 2024, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη βορειοανατολική Ασία θα είναι 47%, με τη Δυτική Ευρώπη να ακολουθεί με 40%. Οι άλλες χώρες και περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ωκεανίας, της Λατινικής Αμερικής, της Ινδίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το 3G και το 4G το 2024. Σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με τις προβλέψεις, είναι απίθανο η διείσδυση να φτάσει το 20%.

Εκτόξευση της κίνησης
Την ίδια στιγμή που οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα τους, η κατανάλωση mobile data καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η παγκόσμια κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκε κατά 82% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2019 και αναμένεται να φτάσει τα 131 exabytes τον μήνα έως τα τέλη του 2024, εκ των οποίων το 35% προβλέπεται να παράγεται από 5G δίκτυα.

Το βίντεο επιβεβαιώνει και κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τον ρόλο του ως ο “βασιλιάς των data”. Αυτό τον ρόλο δε αναμένεται να διατηρήσει και την επόμενη πενταετία. Έως το 2024 η κίνηση δεδομένων βίντεο σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα αυξάνεται κατά 34% ετησίως και θα αντιπροσωπεύει σχεδόν τα τρία τέταρτα της κίνησης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας από περίπου 60% το 2018.

Στο μεταξύ, τόσο κατά το τρέχον έτος τόσο και για τα επόμενα πέντε χρόνια καμία συσκευή δεν φαίνεται ικανή να αμφισβητήσει την κυριαρχία των smartphone. Σήμερα, τα “έξυπνα” κινητά παράγουν τη μερίδα του λέοντος της κινητής δεδομένων, κοντά στο 90%. Το ποσοστό αυτό μάλιστα αναμένεται να φτάσει στο 95% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Πηγή: sepe.gr
© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics