Η ΤτΕ για την ανάκληση της άδειας της City Insurance S.A. και οι τρέχουσες εξελίξεις

Νέα ενημέρωση για την ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. που δίδεται από την σχετική ανακοίνωσή της Τράπεζας της Ελλάδος προσδιορίζει τα εξής: “Η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority (ASF) ενημέρωσε ότι ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. (Insurance-Reinsurance Company City Insurance S.A.), με έδρα στη Ρουμανία. Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E. (Συγγρού 168, 17671 Καλλιθέα, τηλ. 2109577096- 2109565481, fax 2109565481, e-mail: [email protected]).

Σχετικός σύνδεσμος για την ανακοίνωση της ASF (στα αγγλικά):

https://www.asfromania.ro/en/a/2191/comunicat-de-pres%C4%83

Να σημειωθεί ότι από την ελληνική αγορά οι πληροφορίες ανεβάζουν τον ασφαλισμένο στόλο της εταιρεία σε περίπου 140 χιλιάδες οχήματα. Οι συνθήκες που σήμερα καταγράφονται είναι δύσκολες και υπάρχει ανάγκη για ενημέρωση εκ των αρμοδίων κάτι που έως ώρας δεν έχει συμβεί.  Οι εκτιμήσεις από την Ρουμάνικη αγορά αναφέρουν ότι η πτώχευση είναι μονόδρομος.  Από τα μέσα ενημέρωσης, της χώρας αναφέρεται ότι από το 2017 έως σήμερα η City Insurance κατέβαλε στον βασικό της μέτοχο Vivendi International 18 εκ ευρώ ως τόκους για δάνεια 125 εκ ευρώ τα οποία δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της και προφανώς σκοπός τους ήταν μόνο να φανούν “στα χαρτιά”. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Ρουμανικής Χρηματοοικονομικής Εποπτικής Αρχής (ASF), Valentin Ionescu.

Ωστόσο οι προτελευταίες εξελίξεις έφθασαν τον κόμπο στο χτένι. Στις 6 Σεπτεμβρίου, έληξε το περιθώριο καταβολής κεφαλαίων  150 εκ ευρώ ποσό που είχε διαφανεί ότι θα το κατέβαλε ο όμιλος  I3CP, κάτι που τελικώς δεν έγινε.  Να αναφερθεί ότι η εταιρεία είχε κυρίαρχη θέση στην αγορά της Ρουμανίας και απασχολούσε πολυάριθμο προσωπικό στα δεκάδες γραφεία που είχε.

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics