Κενό ασφάλισης στην Ελλάδα-Προτάσεις για συνεργασία ιδιωτικού-δημόσιου τομέα- Από την αρχή ο διάλογος

Στην ίδια σταθερή πορεία των τελευταίων ετών η ΕΑΕΕ επιδιώκει το άνοιγμα της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική κοινωνία έχοντας σαφώς πιο ώριμους συνομιλητές από την πλευρά της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό επαναπροσδιορίστηκαν χθες στην ειδική εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος το μεγάλο κενό προστασίας που υφίσταται στην ελληνική κοινωνία, ενώ προσδιορίστηκαν εκ νέου οι ανάγκες συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το έλλειμα στην κάλυψη φυσικών καταστροφών και η σημασία της αξιοποίησης της ιδιωτικής ασφάλισης. Οι ομιλητές της εκδήλωσης αναφέρθηκαν και στην Υγεία και στην Σύνταξη, τομείς όπου η ιδιωτική ασφάλιση θα μπορούσε να στηρίξει πολλαπλά το κράτος από το μεγάλο φορτίο της αυτόνομης και ελλειμματικής αντιμετώπισης που καταγράφεται σήμερα. Σαφώς αναδείχθηκε ιδιαιτέρως το θέμα των φυσικών καταστροφών όπου φαίνεται να απασχολεί την ευρωπαϊκή αγορά γενικότερα.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλ. Σαρηγεωργίου ακροθιγώς αναφέρθηκε σε μια πρόταση που αφορά τα  ακραία καιρικά φαινόμενα η οποία καταρτίζεται σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα αντασφάλισης. Πρόκειται για ένα σχέδιο διαχείρισης κινδύνων με τη συνδρομή τόσο της πολιτείας όσο και του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης το οποίο και η ΕΑΕΕ θα προτείνει στην κυβέρνηση προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλαίσιο προστασίας για τους πολίτες σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο  διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Andreas Brandstetter, President, Insurance Europe και ο Μιχάλης Κατρίνης, εκπρόσωπος του προέδρου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.α.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics