Με νέες κινήσεις, σχέδια και υψηλές προοπτικές στον “μονόδρομο της επιτυχίας” η ΝP

Συνέντευξη στον Γιάννη Βερμισσώ

Με φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον, η NP Ασφαλιστική βλέπει ψηλά και στοχεύει ακόμη υψηλότερα από τα συνήθη της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης.

Με συνεχή κερδοφορία, υψηλή φερεγγυότητα, με άνοιγμα εργασιών, με παραγωγικές επιδόσεις που καταδεικνύουν την δυναμική της, έχει έρεισμα για κάτι υψηλότερο.

Σε συζήτηση που είχαμε με τον Γενικό Διευθυντή της NP Ασφαλιστική , κ. Νικόλαο Ζάχο, προκύπτει ότι η εταιρεία με την δική της διακριτή πορεία στην αγορά ιδιωτικής ασφάλισης, θέτει νέους στόχους και παράλληλα συνεχίζει να πορεύεται προσηλωμένη όμως, σε κάποιες “σταθερές”, οι οποίες και αναδεικνύονται στην καθημερινότητά της.

Μας μίλησε ο κ. Ζάχος για την “επιτυχία” μιας εταιρείας, για την θέση του κράτους απέναντι στην ιδιωτική ασφάλιση, για τον κλάδο αυτοκινήτου, και φυσικά για την NP.

Σήμερα οι προοπτικές που διαφαίνονται για την εταιρεία είναι μεγάλες.

Στρατηγικό πρότζεκτ ανάπτυξης το οποίο ήδη εφαρμόζεται, διεύρυνση της παρουσίας της, επέκταση εργασιών, είσοδος σε νέα ασφαλιστικά πεδία,  και πολλά ακόμη εξελίσσονται παράλληλα και συντελούν στην άνοδό της.

Βασικό γνώρισμα η σταδιακή και ήπια διαδικασία μετάβασης σε καθετί νέο ώστε να εμπεδώνεται  και να ενσωματώνεται στην εταιρική αντίληψη.

Αυτό εξάλλου αποτελεί μια δοκιμασμένη πρακτική για την εταιρεία. Απόδειξη και οι κινήσεις και οι επιλογές που εδώ και χρόνια δρομολογεί, με σεβασμό  προς όλους τους συνεργάτες και ασφαλισμένους, οι οποίες βασίζονται σε μια και μοναδική αξία, αυτή της “ακεραιότητας”.

Όπως προκύπτει μέσα από τις επισημάνσεις του κ. Ζάχου διαχρονικά η εταιρία είναι ακέραιη σε αυτό που πράττει και σε αυτό που παρουσιάζει. Επάνω σε αυτή την αξία δομήθηκε και το σλόγκαν της “NP Ασφαλιστική” “Συνεπής σε ότι Πει”.

Με αυτή τη συνέπεια, τη σταθερότητα, την ακεραιότητα, η NP Ασφαλιστική μέσα σε σχεδόν δύο δεκαετίες όρθωσε το δικό της ανάστημα στην αγορά ιδιωτικής ασφάλισης. Χωρίς παρεκκλίσεις, χωρίς δισταγμούς, με επιλογές σε στελέχη, σε συνεργάτες, δημιούργησε “φήμη” στην αγορά ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πείτε μας για τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας σας;

Είμαστε διαχρονικά κερδοφόροι ως εταιρία. Και το περασμένο έτος ήλθε να επιβεβαιώσει τα 18 χρόνια ανοδικής πορείας και σημαντικής αδιάλειπτης κερδοφορίας. Κρατάμε μια σταθερότητα σε αυτόν τον τομέα. Βρισκόμαστε υψηλότερα του μέσου όρου αύξησης της αγοράς στους Γενικούς Κλάδους, σημειώνουμε πολύ ισχυρά θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη και οι δείκτες φερεγγυότητας διατηρούνται στο υψηλότερο επίπεδο της ελληνικής και ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς.

Τι προσδοκάτε για την αγορά;

Να δούμε αλλαγές, ευνοϊκές κινήσεις για την ιδιωτική ασφάλιση, οι οποίες θα είναι για το καλό και της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτό δεν αφορά μόνο την NP Ασφαλιστική αλλά όλη την ασφαλιστική αγορά. Ειδικά για την NP, έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε ένα πρότζεκτ βάσει του οποίου αναμένουμε όπως προανέφερα, ακόμη θετικότερες -εκτός απρόοπτων εξωγενών παραγόντων- επιδόσεις και ενίσχυση της παρουσίας μας στην αγορά.

Σχεδιάζετε κινήσεις στρατηγικού χαρακτήρα  ώστε να εντείνετε την αναπτυξιακή δράση της NP Ασφαλιστική;

Σαφώς, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην ελληνική ασφαλιστική αγορά αλλά και τις διεθνείς τάσεις που επικρατούν στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ανάμεσα στους στόχους μας στην επόμενη τριετία, θα είναι η ανάπτυξή μας σε νέους κλάδους ασφάλισης που εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση, μέσα από τις νέες ανάγκες των τεχνολογικών εξελίξεων. Προτεραιότητά μας βέβαια, αποτελεί το ανθρώπινο δίκτυο πωλήσεων, όπου μέσα από διαρκή εκπαίδευση, παρότρυνση και καθοδήγηση, θέλουμε κάθε χρόνο να αυξάνει την παραγωγή του, να διεκδικεί υψηλότερα μερίδια αγοράς και να δημιουργεί υψηλά και σταθερά εισοδήματα.

Πιστεύετε στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση;

Ως εταιρία είμαστε 100% προσηλωμένοι στον επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και επενδύουμε σταθερά στην αξία των επαγγελματιών. Από την εκκίνηση της Εταιρίας πριν από δεκαεννιά έτη, έως και σήμερα στηρίζουμε αποκλειστικά τον επαγγελματία ασφαλιστή. Είναι η δική μας αξία.

Τι σκέπτεστε για το 2022 

Να επεκταθούμε σε όλους τους κλάδους με τον σταθερό ρυθμό που μας διακρίνει τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνει την αποδοχή μας στην αγορά. Εμμένουμε στην ίδια πρακτική με τις ορθές αναλογιστικά αλλά και ταυτόχρονα ανταγωνιστικές τιμολογήσεις, τις ολοκληρωμένες καλύψεις, και φυσικά την εξυπηρέτηση και την συνέπεια που αποτελούν αρχή της παρουσίας της εταιρίας μας στην αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο και με την υποστήριξη ενός ισχυρού δικτύου συνεργατών, θεωρούμε ότι ενισχύουμε το υπόβαθρό μας και  διαθέτουμε ό,τι χρειάζεται για να εξελίσσεται μια εταιρία με ακεραιότητα στην αγορά.

Στην τεχνολογία ποια είναι η παρουσία σας;

Είναι γνωστό πλέον ότι η πανδημία κινητοποίησε δυνάμεις πρωτοφανείς. Δοκιμάστηκε στην πράξη η εξ αποστάσεως συνεργασία με το δίκτυό μας. Με τις τεχνολογικές εφαρμογές που θέσαμε σε λειτουργία και με τη συμμετοχή των ανθρώπων μας, αποδείξαμε ότι όχι μόνο δεν ανακόπηκε η εργασία μας αλλά αντιθέτως, η ενεργοποίηση της τεχνολογίας επέδρασε ενισχυτικά. Στον τομέα προσέγγισης, πώλησης, τιμολόγησης και έκδοσης συμβολαίων, τα τεχνολογικά εργαλεία που παρέχουμε σήμερα στους συνεργάτες μας και στο προσωπικό μας, συντελούν στο να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να εξυπηρετούνται άμεσα όλα τα θέματα.

Ποια τα προτερήματα της NP Ασφαλιστική 

Η επικοινωνία με τους συνεργάτες μας, η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους η επίλυση των καθημερινών τους θεμάτων. Δομικά, είναι η κεφαλαιακή μας επάρκεια, η φερεγγυότητά μας και η οικονομική μας ευρωστία. Βέβαια, ως πρώτιστο στοιχείο θα αναδείκνυα την συνέπεια και την ακεραιότητά μας.

Εμείς θα παραμείνουμε πιστοί στις αξίες μας και στην εκπλήρωση μιας καθημερινότητας που οδηγεί σε επέκταση της χρήσης των τεχνολογικών εφαρμογών, υποστήριξη των συνεργατών πολυεπίπεδα και δραστική ενεργοποίηση για την διεύρυνση της παρουσίας μας.

Περιγράψτε μας την NP, το προφίλ της;

Είμαστε μια ελληνική ασφαλιστική εταιρία. Σύγχρονη, με ευελιξία προσαρμογής στις συνθήκες, κάτι που το αποδεικνύει η συνεχόμενη ανάπτυξή και κερδοφορία μας ακόμη και μέσα στην δύσκολη περίοδο των μνημονίων στην κρίση του 2015 και στην κρίση της πανδημίας. Η ανοδική πορεία της ‘’NP Ασφαλιστική’’ σ’ αυτά τα 19 χρόνια – εκ των οποίων τα 12 χρόνια τουλάχιστον ήταν χρόνια δύσκολα για την ελληνική οικονομία – δείχνει ότι η Εταιρία έχει στέρεες βάσεις. Στην μέχρι σήμερα πορεία μας διαρκώς αναβαθμίζουμε, συμπληρώνουμε, προσθέτουμε… Αφαιρούμε μόνο ό,τι εμποδίζει την εξέλιξή μας. Η άνω του 90% εισπραξιμότητα στα συμβόλαιά μας αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των πελατών και των συνεργατών στην Εταιρία μας. Είμαστε προσηλωμένοι στον ασφαλιστή και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στενά και δημιουργικά μαζί του. Μεριμνούμε και παρέχουμε υψηλές και σταθερές αμοιβές, συνεχή και ποιοτική εκπαίδευση και τεχνολογικές υποδομές, ώστε οι Συνεργάτες μας να παραμείνουν παραγωγικότατοι και ωφελημένοι.

Τι προβληματίζει σήμερα την ιδιωτική ασφάλιση;

Το να μπορέσει να γίνει ευρέως αποδεκτή από τους πολίτες. Σήμερα υπάρχουν κάποιοι που δεν μας αποδέχονται, κάποιοι που μας επιζητούν αλλά λόγω οικονομικής δυσχέρειας δεν ασφαλίζονται και κάποιοι που επιλέγουν να ασφαλίζονται σωστά. Για την αγορά είναι ζητούμενο να περιορίσει τους αμφισβητίες ή αρνητές του κλάδου μας. Και αυτό θα επιτευχθεί με τον να είμαστε παρόντες στην ζωή και την καθημερινότητα. Να αποζημιώνουμε άμεσα, να είμαστε δίπλα στον ασφαλισμένο, κοντά στον συνεργάτη. Να είμαστε ασφαλιστές με κάθε έννοια.

Στο κράτος, την κυβέρνηση τι θα λέγατε ως κορυφαίο στέλεχος του κλάδου. 

Να αξιοποιήσει την ιδιωτική ασφάλιση προς όφελος των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας. Να εξελίξει συνεργασίες που θα αποδώσουν οφέλη στην κοινωνία. Να συντελέσει στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Θεωρούμε ότι σε συγκεκριμένους κινδύνους, όπως οι φυσικές καταστροφές, η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να δώσει λύσεις συμπληρωματικές της κρατικής ασφάλισης ή και σε κάποιες περιπτώσεις να υποκαταστήσει με επιτυχία την κρατική ασφάλιση. Σήμερα, μόλις μία στις δέκα κατοικίες είναι ασφαλισμένες βάσει στατιστικών στοιχείων και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο σε μία χώρα με μεγάλη σεισμική ακολουθία, καταστροφικές πυρκαγιές, πλημμύρες, καθώς και άλλα ακραία φυσικά φαινόμενα. Επίσης να δοθούν φορολογικά κίνητρα στους πολίτες, για να ασφαλίσουν την περιουσία τους και τον εαυτό τους. Εάν το κράτος μπορέσει να κατανοήσει την πραγματική σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης, τότε θα συνεισφέρει στην κοινωνική ευημερία.

Για τον κλάδο του αυτοκινήτου και τα προβλήματά τους ποια είναι η αποψή σας;

Στον κλάδο του Αυτοκινήτου, θα πρέπει να εξαλειφθούν στον μέγιστο βαθμό τα ανασφάλιστα οχήματα. Με συνεργασία όλων των σχετικών με το θέμα φορέων μπορεί να επιτευχθεί. Εάν περιοριστούν τα ανασφάλιστα οχήματα θα είναι μια επιτυχία με απόδοση στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και στο κράτος και στους πολίτες.

Υπάρχει “στρατηγική επιτυχίας” για μια ασφαλιστική εταιρεία;

Επιτυχία μίας ασφαλιστικής εταιρίας είναι η συμπόρευσή της με τους συνεργάτες και τους πελάτες. Αυτό θεωρούμε σημαντικό και σε αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε.  Ο ασφαλισμένος που παραμένει στην εταιρία ή που την συστήνει σε άλλους, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα για εμάς. Εξίσου σημαντικό είναι ο ασφαλισμένος να συστήνει τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή του. Τι πιο σημαντικό για έναν επαγγελματία από το να τον αναγνωρίζει ο πελάτης του. Αυτό θέλουμε να στηρίξουμε και να το ενισχύσουμε, καθώς το έχουμε ήδη πετύχει ως εταιρία. Καλλιεργούμε δυναμική στην αγορά μας. Δημιουργούμε το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης και αυτό είναι το πολυτιμότερο στοιχείο για την εξέλιξη οποιασδήποτε εταιρίας.

 

© INSURANCE EEA 2022. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics