Παράλειψη συμμετοχής των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid 19 στη Κεντρική Μακεδονία»

 

Επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε  ο ΣΔΑΕ (Συνδέσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών) επισημαίνοντας την παράλειψη συμμετοχής των ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων στο νέο ” Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid19 στην Κεντρική Μακεδονία”.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Η παρούσα επιστολή μας αφορά την προκήρυξη – ανακοίνωση του νέου προγράμματος ενίσχυσης επιχειρήσεων που πληγήκαν από τον COVID 19 με τίτλο «Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID 19 στη Κεντρική Μακεδονία», το οποίο παρουσιάστηκε προσφάτως από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα κατά την διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου.

Μελετώντας τους επιλέξιμους Κ.Α.Δ. με έκπληξή μας διαπιστώσαμε πως ο κλάδος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν συμπεριλαμβάνεται στην νέα δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεδομένου ότι στον κατάλογο των Κ.Α.Δ. συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις που επισήμως χαρακτηρίστηκαν «πληγείσες» από την κυβέρνηση θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως ότι  ο κλάδος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών συμπεριλήφθηκε στα πληγέντα επαγγέλματα από το Υπουργείο σας.

Πέραν όμως των υφιστάμενων μέτρων η πραγματικότητα είναι πως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου, πλήγμα το οποίο έχει ακόμη και σήμερα σημαντικές συνέπειες. Αυτό μάλιστα έχει αποτυπωθεί και στις επίσημες στατιστικές μελέτες κλαδικών φορέων.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος της ασφάλισης δεν συμπεριλαμβάνεται σε σημαντικά προγράμματα επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων γεγονός το οποίο σε συστηματική βάση αποτελεί συγκριτικό μειονέκτημα όσον αφορά στην πρόσβαση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε χρηματοοικονομικά και επενδυτικά εργαλεία.

Θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρωςνα επιληφθείτε του θέματος,  το οποίο είμαστε σίγουροι πως συνέβη από παράλειψη, και με παρέμβασή σας να ενταχθεί ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις   , με την βεβαιότητα ότι το αίτημα μας θα εισακουσθεί προκειμένου η ασφαλιστική διαμεσολάβηση να υποστηριχθεί οικονομικά σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο”.

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics