Περισσότεροι από 2.500 «επισκέφθηκαν» μέσω internet την εκδήλωση για την IDD

Τον εντυπωσιακό αριθμό των 2.500 ατόμων που παρακολούθησαν μέσω live streaming την εκδήλωση για την IDD έφθασαν οι ασφαλιστικοί διαμεσoλαβητές που από όλη τη χώρα αξιοποίησαν την παροχή του Ε.Ε.Α. να δώσει τη δυνατότητα ιντερνετικής παρακολούθησης.

Τον εντυπωσιακό αριθμό των 2.500 ατόμων που παρακολούθησαν μέσω live streaming την εκδήλωση για την IDD έφθασαν οι ασφαλιστικοί διαμεσoλαβητές που από όλη τη χώρα αξιοποίησαν την παροχή του Ε.Ε.Α. να δώσει τη δυνατότητα ιντερνετικής παρακολούθησης της πρώτης ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποίησε η ΕΑΔΕ, με τη στήριξη του ΕΕΑ.

Ταυτόχρονα, αν συνυπολογιστεί και ο αριθμός των παρευρισκομένων επαγγελματιών του κλάδου, αναδεικνύεται το υψηλό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι νομοθετικές εξελίξεις που αφορούν άμεσα τη λειτουργία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Όλες οι βαθμίδες διαμεσολαβητών ενημερώθηκαν για τα θέματα που ρυθμίζονται με τη νέα Οδηγία IDD και την κωδικοποίηση των διατάξεων του Ν. 1569/85 και Π.Δ. 190/2006. Να επισημάνουμε ότι όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΑΔΕ: "στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στον χαιρετισμό του προς τη συγκέντρωση εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον κλάδο, ο οποίος με σύμπνοια και επαγγελματισμό πορεύεται και επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τη στήριξη που παρέχει το ΕΕΑ προς τα Σωματεία και τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Δημήτρης Μαζαράκης στη σύντομη ομιλία του χαιρέτισε τη συνεργασία και τον διάλογο που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ΕΑΕΕ και ΕΑΔΕ κάλεσε δε και δημόσια την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση σε συμπόρευση, σε θέματα που υπάρχει συμφωνία, για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε όλη την Ασφαλιστική Αγορά, όπως έγινε ήδη με τη λειτουργία του Ειδικού Μητρώου στην ΚΕΕΕ και τα ανασφάλιστα οχήματα. Οι εκπρόσωποι του κλάδου στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή κ. Δήμητρα Λύχρου και κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, αναφέρθηκαν αναλυτικά στις αλλαγές που έρχονται με τον νέο νόμο που θα ενσωματώσει την Οδηγία στο Εθνικό Δίκαιο και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι θα είναι η απαρχή για την ορθολογικότερη λειτουργία του κλάδου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και της Διανομής γενικότερα, εφόσον με το ίδιο εποπτικό πλαίσιο θα ελέγχονται όλα τα κανάλια διανομής, συμπεριλαμβανομένων των απ’ ευθείας πωλήσεων και των ιστοσελίδων σύγκρισης τιμών.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΔΕ και Πρόεδρος του ΠΣΑΣ κ. Παναγιώτης Λελεδάκης και οι Πρόεδροι των Σωματείων ΣΕΜΑ κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, ΠΣΣΑΣ κ. Γιάννης Τοζακίδης και  ΠΟΑΔ κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, στις  τοποθετήσεις τους τόνισαν ότι η IDD δεν αποτελεί απειλή, αλλά ευκαιρία, καθώς οριοθετεί, πλαισιώνει και καθορίζει ένα ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας".

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics