Συνάντηση εκπροσώπων Δ.Σ. ΠΟΑΔ με τον κ. Μηταράκη Νότη

Στο πλαίσιο των στόχων που ανακοινώθηκε στην Τακτική Γεν. Συνέλευση για το έτος 2019, Μέλη του Δ. Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Π.Ο.Α.Δ, συναντήθηκαν με τον κ. Νότη Μηταράκη αν. Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, θέτοντας
υπόψη του, τους τρεις βασικούς άξονες που αφορούν στο σύνολο της Ασφαλιστικής Αγοράς, με προτεραιότητα την αναμόρφωση της Φορολογικής και Ασφαλιστικής επιβάρυνσης των 14.000 Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Τα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Δ  κατέθεσαν τις απόψεις τους για τη δημιουργία κινήτρων αύξησης της Ασφαλιστικής Παραγωγής, όπως την επαναφορά της φοροαπαλλαγής των ασφαλίστρων Ζωής, Υγείας, Σύνταξης για ατομικά και ομαδικά ασφαλιστήρια, με αίτημα να επεκταθεί και στα ασφάλιστρα των συμβολαίων Περιουσίας έναντι φυσικών καταστροφών. Επίσης, τόνισαν την ανάγκη συνέργειας μεταξύ Κρατικού Φορέα και Ιδιωτικής Ασφάλισης στο ζήτημα των Συντάξεων.
Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης της Εποπτείας της Ασφαλιστικής Αγοράς σε θέματα όπως Αθέμιτος Ανταγωνισμός, ΕΠΥ, κλπ.

Ο κ Μηταράκης, αναγνώρισε την ανάγκη ελάφρυνσης του Φορολογικού, μέσω μείωσης της προκαταβολής φόρου, των φορολογικών συντελεστών και τον φόρο επί των κερδών και εξέφρασε πολύ θετική άποψη για την επαναφορά της φοροαπαλλαγής των ασφαλίστρων στο σύνολό τους. Παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα της ΝΔ για το Συνταξιοδοτικό, με τη μετάβαση από το 2021 σε Κεφαλοποιητικό Σύστημα που θα ανοίξει ΝΕΕΣ προοπτικές για το σύνολο της Ασφαλιστικής Αγοράς και στο Συνταξιοδοτικό μέλλον των νέων εισερχομένων στην αγορά

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics