Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών για την οικονομία

Πέρα από τις αποφάσεις που έλαβαν για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις σε αγροτικά ζητήματα, οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για μία σειρά θεμάτων.

Πέρα από τις αποφάσεις που έλαβαν για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις σε αγροτικά ζητήματα, οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για μία σειρά θεμάτων. Στην σύσκεψη έλαβε μέρος και ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος βγαίνοντας από το Μαξίμου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι οι τελικές αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα ληφθούν αργότερα, καθώς δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.

 Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, συζήτησαν γενικά για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, ενώ γενική ήταν και η συζήτηση για τον φόρο των ακινήτων. 

Λίγο μετά αποχώρησε ο κ. Κουβέλης ο οποίος άφησε χαραμάδα ελπίδας για ελαφρύτερη φορολόγηση ακινήτων, καθώς δήλωσε πως η τελική ρύθμιση θα ελαφρύνει εν τέλει τους Έλληνες πολίτες αναφορικά με τα ακίνητα. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των αγροτών, της ανάγκης λήψης έκτακτων μέτρων για τους ανέργους και της καταβολής των οφειλών του ελληνικού δημοσίου για την αναθέρμανση της αγοράς και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 Ο κ. Βενιζέλος στάθηκε στα μέτρα που ελήφθησαν για τους αγρότες, τόνισε ότι σε επόμενη συζήτηση θα συζητηθούν περισσότερο θέματα της πραγματικής οικονομίας και της στήριξης της κοινωνικής συνοχής, ενώ για τη φορολογία δήλωσε πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα προσεγμένο σύστημα και να πληρώνουν πολλοί όσο γίνεται λιγότερα με αναλογικό τρόπο.

© INSURANCE EEA 2020. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics