Το ΕΕΑ για την υπαγωγή της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην ρύθμιση 72 δόσεων χρεών ασφαλιστικών εισφορών 

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Επιτροπή Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης βρίσκονται σε συζητήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών που εμφανίστηκαν στο θέμα της ρύθμισης σε 72 δόσεις των χρεών σε ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας και αφορούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.
Στο  πλαίσιο των συζητήσεων διευκρινίστηκε από τους αρμόδιους ότι οι κάποιες περιπτώσεις αιτήσεων επαγγελματιών για υπαγωγή στις 72 δόσεις δεν έγιναν αποδεκτές με υπαιτιότητα του συστήματος ΚΕΑΟ λόγω μη καταχώρησης δεδομένων για την κάθε περίπτωση,κάτι το οποίο διαβεβαιώθηκε ότι θα επιλυθεί.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ξεκαθάρισαν ότι ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ως πληττόμενος δεν εξαιρείται της ρύθμισης. 
Όπως αρμοδίως υποστηρίχθηκε, η δυσκολία που εντοπίστηκε στο ΚΕΑΟ είναι το έλλειμμα στοιχείων που αφορούν την πιστοποίηση των οφειλών και γίνονται ενέργειες για την ομαλοποίηση του προβλήματος.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης και ΓΓ του ΕΕΑ κ. Δ. Γαβαλάκης αναφέρει ότι “παρακολουθούμε το θέμα και βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους αρμοδίους ώστε να επιλυθεί και να μπορέσουν απρόσκοπτα οι επαγγελματίες να ενταχθούν στην ρύθμιση. Βάσει των αναφορών των αρμοδίων αναμένεται ότι θα διευθετηθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα”.
© INSURANCE EEA 2022. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics