Το ΕΕΑ σε ανοικτή επικοινωνία με την Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού για την ομαλή λειτουργία της αγοράς

Στην σημασία της ομαλής λειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά, την τήρηση της νομοθεσίας που υπάρχει και την εξάλειψη φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού, ή άλλων πρακτικών που εμποδίζουν -και στον κλάδο της ασφαλιστική διαμεσολάβησης – την σωστή λειτουργία της ελεύθερης αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και οι άλλοι εκπρόσωποι της διοίκησης και του οργανισμού του Επιμελητηρίου, κατά την συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Επιτροπή Ανταγωνισμού κ. κ. Γιάννη Λιανό.

Στην συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΕΑ συμμετείχαν και στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής όπως η αντιπρόεδρος κ. Μπενετάτου, η γενική διευθύντρια κ. Μάντζου και ο κ. Θέμελης προϊστάμενος στο Τμήμα Προώθησης Πολιτικών Ανταγωνισμού και ετέθησαν βάσεις επικοινωνίας μεταξύ της Αρχής και του ΕΕΑ το οποίο εκπροσωπεί κλάδους και επαγγέλματα τα οποία συντελούν στην αγορά και ενδιαφέρονται για την ορθή λειτουργία της χωρίς φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού ή κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης, ή εφαρμογής άλλων πρακτικών που δεν συμβάλλουν στην πρόοδο της αγοράς και αντιβαίνουν την νομοθεσία.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Χατζηθεοδοσίου μαζί με τον Αντιπρόεδρο του ΕΕΑ κ. Γρέντζελο και τον αντιπρόεδρο της επιτροπής για θέματα Ανταγωνισμού του ΕΕΑ κ. Γ. Φλωρά. παρουσίασαν  τους επιχειρηματικούς και επαγγελματικούς κλάδους τους οποίους εκπροσωπεί το Επιμελητήριο καθώς και τις ποικίλες δράσεις που αναπτύσσει προς ενημέρωση των μελών του.   Ανέδειξαν την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει ώστε τα μέλη του ΕΕΑ να γνωρίζουν ξεκάθαρα ποια είναι τα ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ποια αυτά που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Ενημέρωσε δε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ότι το ΕΕΑ προτίθεται να συνεργαστεί στενά με την Ανεξάρτητη Αρχή ώστε να ενημερώνονται συστηματικά τα μέλη του για κρίσιμα ζητήματα όπως την διάκριση των καταχρηστικών πρακτικών αλλά και να αυξηθεί η επικοινωνία των Κλάδων που το ΕΕΑ εκπροσωπεί με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση της Αρχής για πιθανές καταχρηστικές πρακτικές.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Λιανός καλωσόρισε την πρωτοβουλία του ΕΕΑ και παρουσίασε τις δράσεις της Αρχής για ενημέρωση των φορέων και της Κοινωνίας αναφορικά με το έργο της και με το εύρος της δράσης της. Ο κ. Λιανός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του κ. Χατζηθεοδοσίου για να συμμετάσχει σε ένα webinar που θα διοργανώσει το ΕΕΑ με στόχο την ενημέρωση των Κλάδων για ζητήματα Ανταγωνισμού.

Στους ακόλουθους συνδέσμους περιλαμβάνονται ο Οδηγός «Μάθετε για εμάς» που περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και την Επιτροπή Ανταγωνισμού https://www.epant.gr/enimerosi/who-what-how-why.html καθώς επίσης και ο Οδηγός για τις Ενώσεις Επιχειρήσεων με χρήσιμες πληροφορίες για το τι επιτρέπεται και τι όχι στα πλαίσια του Δικαίου του Ανταγωνισμού https://www.epant.gr/enimerosi/dimosieyseis/odigoi/item/569-odigos-gia-enoseis-epixeiriseon.html.

 

© INSURANCE EEA 2021. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics