Ζημιά “μαμούθ” η “Daniel” – Ξεπερνούν τα €372 εκατ. οι αποζημιώσεις- Τι λέει ο Αλ. Σαρρηγεωργίου

Οι αποζημιώσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τις ζημιές από την κακοκαιρία “Daniel”, είναι το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης σε καταστροφικό συμβάν από το 1993 έως και σήμερα. Δηλώθηκαν από τις ασφαλιστικές εταιρίες που μετείχαν σε έρευνα της ΕΑΕΕ 7.426 ζημιές. Το ύψος των αποζημιώσεων για αυτές εκτιμάται σε 372,05 εκατ. €.

Από αυτές, 5.138 ζημιές αφορούν τις ασφαλίσεις περιουσίας με εκτίμηση αποζημιώσεων 364,20 εκατ. €), 2.278 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, με εκτίμηση 7,74 εκατ. €, 6 τις ασφαλίσεις σκαφών με εκτίμηση 42.8 χιλ. € και 4 ζημιές τις ασφαλίσεις μεταφορών με εκτίμηση 61,5 χιλ. €.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου δήλωσε σχετικά : «Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν άμεσα στις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία “Daniel”, εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα την αποστολή τους. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την αποτίμηση των ζημιών κι έχουν πληρωθεί αποζημιώσεις για ένα σημαντικό μέρος των ζημιών που έχουν υποστεί οι ασφαλισμένοι μας ενώ παράλληλα προχωρούν οι καταβολές για τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

 Το 2023, σε μία μόλις χρονιά δηλαδή, η εκτίμηση των αποζημιώσεων της ασφαλιστικής αγοράς για δασικές πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα ξεπερνά τα 420 εκατ. €. Από τα στοιχεία που συλλέγουμε διαφαίνεται με ξεκάθαρο τρόπο η αύξηση της συχνότητας και της σφοδρότητας των καταστροφικών περιστατικών τα τελευταία χρόνια : από το 2017 έως σήμερα έχει καταγραφεί το 70% των συνολικών αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς από το 1993 που συλλέγουμε στοιχεία (665 εκατ. € από τα 951 εκατ. €).».

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics