Ανάβουν τα αίματα εκ νέου στο Bancassurance

Συνεχίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς οι απώλειες συμβολαίων από την ασφαλιστική αγορά και η μετατόπισή τους στο Bancassurance το οποίο διαθέτει ισχυρή πρόσβαση στους νεοεισερχόμενους πελάτες των τραπεζών οπότε και έρεισμα να μιλήσει για ασφάλειες.

Συνεχίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς οι απώλειες συμβολαίων από την ασφαλιστική αγορά και η μετατόπισή τους στο Bancassurance το οποίο διαθέτει ισχυρή πρόσβαση στους νεοεισερχόμενους πελάτες των τραπεζών οπότε και έρεισμα να μιλήσει για ασφάλειες. Ταυτόχρονα αξιοποιεί και υφιστάμενα παλαιά πελατολόγια στα οποία επίσης διεισδύει αξιοποιώντας διάφορες μεθόδους.
 
Στην επαρχία οι συνθήκες είναι πολύ πιο σκληρές στο επίπεδο ανταγωνισμού μεταξύ ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και bancassurance. Οι κοινωνικές συνθήκες και η διαμόρφωση των συναλλακτικών σχέσεων μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων και πελατών τους είναι ιδιαίτερα στενές και επιτρέπουν την ανάπτυξη των τραπεζοασφαλιστικών εργασιών αντλώντας πελάτες από την τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
 
Από πληροφορίες προκύπτει πώς το θέμα αποκτά ευρείες διαστάσεις στην επαρχία και ξεπερνά κατά πολύ τα όσα συμβαίνουν και ισχύουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στους συλλογικούς φορείς εκπροσώπησης της διαμεσολάβησης φθάνουν μηνύματα απαισιόδοξα ως προς την αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ των δύο καναλιών διανομής ασφαλιστικών προϊόντων.Λένε ότι αναζωπυρώνεται και λόγω οικονομικών συνθηκών η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών και εγείρονται σφοδρές διαμαρτυρίες που οδηγούν εκ νέου σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
 
Επειδή μάλιστα είχε προηγηθεί και κύκλος συναντήσεων με τα τραπεζικά ιδρύματα και την ΤτΕ τους οποίους είχε επιδιώξει και επιτύχει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας καθώς και επιστολές του προέδρου κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου προς τους επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων, οι αντιδράσεις της διαμεσολάβησης ενδεχομένως να έχουν άλλη μορφή χωρίς βέβαια αυτό να αποκλείει ότι θα επιχειρηθεί διάλογος ο οποίος όμως θα είναι σε διαφορετική βάση και με άλλους παράγοντες. 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics