Απελευθερώνονται οι δυνάμεις της ΕΧΙΝ στην ΕΘΝΙΚΗ

Του Γιάννη Βερμισσώ Βήμα- βήμα προχωρεί η επενδυτική είσοδος της ΕΧΙΝ στην Εθνική ασφαλιστική. Οι υποχρεώσεις του νέου μετόχου απέναντι στα διαδικαστικά υλοποιούνται σταδιακώς.

Του Γιάννη Βερμισσώ        

Βήμα- βήμα προχωρεί η επενδυτική είσοδος της ΕΧΙΝ στην Εθνική ασφαλιστική. Οι  υποχρεώσεις του νέου μετόχου απέναντι στα διαδικαστικά  υλοποιούνται σταδιακώς. 

Εσχάτως, εγκαινιάστηκε και  η παρουσία στελεχών της ΕΧΙΝ στο ΔΣ της εταιρείας.

Ακόμη πιο κοντά στην ολοκλήρωσή της βρίσκεται η όλη υπόθεση που περιβάλλει την νέα εποχή της Εθνικής Ασφαλιστικής αυτό δείχνει και η έγκριση  της τοποθέτησης στο ΔΣ της εταιρείας χωρίς δικαίωμα ψήφου δύο τραπεζικών στελεχών (κύριοι Πάρης Καράσος και Ιωάννης Σιάνης) που θα συμμετέχουν ως εκπρόσωποι της ΕΧΙΝ.

Παράλληλα κατά τις πληροφορίες ικανοποιούνται  οι ζητηθείσες διευκρινήσεις και οι ενημερώσεις προς την ΤτΕ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού και  πλέον αναμένεται το πράσινο φώς που η ΕΧΙΝ θα απελευθερώσει τις δυνάμεις της.  Η υλοποίηση των σχεδίων απομένει ερώτημα από ποιους και πώς θα προχωρήσει, κάτι το οποίο θα αποκαλυφθεί προσεχώς. 

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα, οι ενασχολούμενοι από την πλευρά της ΕΧΙΝ, δηλώνουν την αισιοδοξία τους για την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων θεμάτων –υποχρεώσεων εντός του έτους.

Προσδοκία είναι από το 2018 να ξεκινήσει η εφαρμογή του πρότζεκτ της επένδυσης που περιλαμβάνει σειρά καινοτομιών και αλλαγών που σχετίζονται με την ασφαλιστική προϊοντική παρουσίας της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές τα σχέδια είναι πολλά και μάλιστα διαφορετικά από την έως σήμερα «γνωστή εικόνα» οπότε και δικαιολογημένα αναζητούνται λεπτομέρειες από τον επόπτη οι οποίες προσεχώς θα αναζητηθούν και από την ίδια την αγορά.

Μάλιστα αυτό τα στοιχεία θα σηματοδοτήσουν και το βήμα της ελληνικής αγοράς καθώς θα αποτελέσουν αφορμή για νέα πεδία ανταγωνισμού. Μείζον θέμα παραμένει και το Bancassurance που δεν αποκλείεται να αποτελέσει αιχμή για σειρά άλλων παράλληλων αποφάσεων και σχετικών κινήσεων της ΕΧΙΝ και της Εθνικής (ασφαλιστικής και τράπεζας). 

Ήδη μεταξύ των εκπροσώπων της ΕΧΙΝ και των θεσμικών φορέων γίνονται συναντήσεις  και υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με στόχο την καλύτερη διευθέτηση των θεμάτων που θα απελευθερώσουν τις δυνάμεις του νέου μετόχου.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics