Φορολογικές υποχρεώσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα -Ποιες προθεσμίες «εκπνέουν»

Εβδομάδα φορολογικών υποχρεώσεων, είναι φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα. Μία σειρά από προθεσμίες εκπνέουν και δεν τίθεται θέμα παράτασης.

Τελειώνει ο Απρίλιος και ειδικά αυτός ο μήνας έχει κάποιες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες. Τη Μ. Δευτέρα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή, όσοι είχαν ενταχθεί στο παρελθόν σε ρυθμίσεις οφειλών και για κάποιο λόγο την έχασαν τη ρύθμιση, δηλαδή δεν πλήρωσαν από δύο δόσεις και πάνω, τώρα έχουν δεύτερη ευκαιρία, να αναβιώσει η ρύθμιση.

Αυτό μπορεί να γίνει αν καταβάλουν εξ ολοκλήρου το ποσό που οφείλουν από την ημέρα που σταμάτησαν να πληρώνουν μέχρι και τη Μ. Δευτέρα.

Τη Μ. Τρίτη οι φορολογούμενοι πρέπει να προσέξουν δύο υποχρεώσεις. Η πρώτη αφορά τον ΕΝΦΙΑ. Πρέπει να πληρωθεί είτε η πρώτη δόση είτε αν κάποιος θέλει να πληρώσει όλο το ποσό, φυσικά και μπορεί να το κάνει, όμως σε σχέση με τον φόρο εισοδήματος δεν θα έχει την έκπτωση του 3%.

Άλλη μια προθεσμία είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. Αυτό ισχύει για τις κλασικές ταμειακές μηχανές, γιατί αν κάποια επιχείρηση έχει τις λίγο πιο εξελεγμένες, με το λογισμικό ERP, η προθεσμία είναι 30 Ιουνίου.

Μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα έρθει ιδική ρύθμιση ώστε να πάρουν POS και όσοι είναι ενταγμένοι στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Πηγή: ertnews.gr

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics