Επιστολή Φωκίωνα Μπράβου για δημοσίευμα insurance-eea

Επιστολή προς το insurance-eea, που αναφέρεται στο χθεσινό δημοσίευμα του Γιάννη Βερμισσώ με τίτλο “International: Εκτός η οικογένεια Μπράβου «χάος» στα ακίνητα” (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ), απέστειλε ο κ. Φωκίων Μπράβος.


Επιστολή προς το insurance-eea, που αναφέρεται στο χθεσινό δημοσίευμα του Γιάννη Βερμισσώ με τίτλο “International: Εκτός η οικογένεια Μπράβου «χάος» στα ακίνητα” (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ), απέστειλε ο κ. Φωκίων Μπράβος.

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή ως οφείλουμε και ακολούθως, όπως θα δείτε παρακάτω , επαναδημοσιεύουμε την απόφαση της ΤτΕ και το κείμενο που γράψαμε ώστε οι σημερινοί αναγνώστες να αποκτήσουν πλήρη «εικόνα» διαβάζοντας την επιστολή του κ. Φ. Μπράβου.  

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το δημοσίευμα του insurance-eea στηρίχθηκε σε συναφείς πληροφορίες της απόφασης της ΤτΕ για την International Life η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

1. η Διοίκηση της Εταιρείας έως σήμερα δεν έχει διορθώσει, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που βρίσκονται σε γνώση της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, τα νομικά και πραγματικά ελαττώματα των ακινήτων προς μεταβίβαση για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου και

2.  Να αναθέσει –ο διαχειριστής-  σε εμπειρογνώμονες την εξέταση των φακέλων των ακινήτων της Εταιρείας που έχουν επιλεγεί από την ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου και τη σύνταξη και παράδοση στην Εταιρεία σχετικής έκθεσης. Στην έκθεση αυτή θα αναφέρονται ιδίως

α) η νομική κατάσταση των ακινήτων ως προς την κυριότητα και τυχόν εμπράγματα δικαιώματα επ’ αυτών

αβ) οι ενέργειες, ο εκτιμώμενος χρόνος και το κόστος που απαιτεί η νομιμοποίηση της κατάστασης των ακινήτων, προς τον σκοπό της μεταβίβασης αυτών.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΩΚΙΩΝΑ ΜΠΡΑΒΟΥ προς INSURANCEEEA

“Σε συνέχεια του σημερινού σας δημοσιεύματος με τίτλο που αναρτήθηκε στο Insurance-eea.gr, επικοινωνώ μαζί σας με αφορμή ορισμένα στοιχεία που σπεύσατε να δημοσιεύσετε χωρίς να έχει υπάρξει προηγούμενη επικοινωνία με την εταιρεία, χωρίς την παραμικρή διασταύρωση των δήθεν «πληροφοριών» και συνεπώς διασύροντας το όνομα τόσο της International Life όσο και το δικό μου.  

Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στο ζήτημα των ακινήτων της International Life, καθώς σύμφωνα με δικές σας «πληροφορίες» δεν υπάρχουν τίτλοι ακινήτων και η ιδιοκτησία τους τίθεται εν αμφιβόλω  βγάζοντας το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η International Life και η διοίκησή της επιχειρούν να μεταβιβάσουν στην Εθνική Ασφαλιστική ακίνητα που είτε δεν τους ανήκουν ή έχουν βάρη.  Όλα αυτά τα κακοήθη ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και δεν είναι παρά μόνο δικά σας αυθαίρετα συμπεράσματα τα οποία και προφανώς διεξάγετε για τους δικούς σας λόγους και τις δικές σας σκοπιμότητες.

Στην πραγματικότητα αμφισβητείτε τις πληροφορίες μιας εταιρείας που ελέγχεται, όχι μόνο από την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και από μεγάλους ελεγκτικούς οίκους παγκόσμιας εμβέλειας, μια και δύο φορές ετησίως, ενώ όλα τα  ακίνητα της εταιρείας έχουν ελεγχθεί από 2 έως και 26 φορές (ανάλογα με την χρονιά αγοράς ακινήτου) όσον αφορά τους τίτλους και την απουσία βαρών καθώς τα ίδια ακίνητα αποτελούσαν ασφαλιστική τοποθέτηση της εταιρίας και πρέπει να είναι ελεύθερα βαρών. 

Σας καλώ να αναθεωρήσετε άμεσα το άρθρο σας που συκοφαντεί την εταιρεία, αλλά και εμένα προσωπικά, στην πιο κρίσιμη στιγμή της εξηντάχρονης πορείας της και που υπονομεύει τις εξαιρετικά σημαντικές προσπάθειες που γίνονται αυτές τις μέρες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασης των ασφαλισμένων ζωής στην Εθνική Ασφαλιστική.  Αναμένοντας την άμεση διόρθωση του άρθρου σας με βάση τα παραπάνω.

 Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος. 

 Φωκίων Ι. Μπράβος

Πρόεδρος International Life

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ INSURANCEEEA 22.9.2016

International: Εκτός η οικογένεια Μπράβου «χάος» στα ακίνητα

Του Γιάννη Βερμισσώ

Σε νέες περιπέτειες με βαθιές ρίζες που επηρεάζουν τις εξελίξεις εισέρχεται η υπόθεση των  International Life και Ζημιών. Χθες η ΤτΕ με απόφασή της (Δείτε εδώ και εδώ ) βγάζει εκτός της διοίκησης την οικογένεια Μπράβου και τα μέλη του ΔΣ και αναθέτει εξ΄ολοκλήρου στον διαχειριστή κ. Γιάννη Περιστέρη την διερεύνηση νέων πολύκροτων αδιαφανών στοιχείων που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Κατά πληροφορίες έχει προκύψει μείζον θέμα με τα ακίνητα της εταιρείας καθώς και με τις μεταξύ των δύο εταιρειών (Ζωής και Γενικών) συναλλαγές καθώς από αυτές συναρτάται και η αξιολόγηση που πραγματοποιεί ο επόπτης εφαρμόζοντας τη νομοθεσία.

Ειδικά στα ακίνητα κατά πληροφορίες του insurance-eea διαπιστώνεται έλλειμμα στοιχείων που αφορούν τους τίτλους των ακινήτων. Εμφανίζονται κατά τις ίδιες πληροφορίες ακίνητα που η ιδιοκτησία τους δεν είναι ξεκάθαρη βάζοντας νέα στοιχεία στο τραπέζι των προβλημάτων.

Μη σωστοί τίτλοι ή μη ξεκάθαροι τίτλοι, ή ανύπαρκτοι τίτλοι είναι ο πυρήνας της αναζήτησης του ασφαλιστικού διαχειριστή. Καλείται να ξεκαθαρίσει σε ρυθμούς εξπρές το τι ακριβώς συμβαίνει. Από τα συμπεράσματά τους τα οποία θα κατατεθούν στην ΔΕΙΑ θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Οι ομαλές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί όπως φαίνεται ανατρέπονται. Αφορμή στάθηκε η αναζήτηση ακινήτων που θα δοθούν στην Εθνική τα οποία θα συνέβαλλαν μαζί με ομόλογα και ρευστό στο τίμημα των 19,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στις υποχρεώσεις συμβολαίων.

Οι εξελίξεις πυροδοτούν μεγάλη ανησυχία ως προς το τι πρόκειται να ακολουθήσει καθώς στην σχετική ερώτηση που θέσαμε σε αρμόδιο παράγοντα μας απάντησε «είναι νωρίς για να πούμε οτιδήποτε».

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤτΕ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, αφού έλαβε υπόψη: (…… )

 ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με τα αναλυτικώς αναφερόμενα στο ανωτέρω υπό στοιχείο ι) Εισηγητικό

Σημείωμα της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης:

 α) η μεταβίβαση από την Εταιρεία στην ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση του

συμφωνηθέντος με αυτήν τμήματος του ασφαλιστικού της χαρτοφυλακίου, δεν έχει

ακόμη ολοκληρωθεί, παρά την υπ’ αριθμ. 197/1/1.9.2016 απόφαση της Επιτροπής

Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με την

έγκριση αυτής,

 β) η χρηματοοικονομική κατάσταση της Εταιρείας επιδεινώνεται συνεχώς,

 γ) η Διοίκηση της Εταιρείας έως σήμερα δεν έχει διορθώσει, όπως προκύπτει από τα

έγγραφα που βρίσκονται σε γνώση της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης,

τα νομικά και πραγματικά ελαττώματα των ακινήτων προς μεταβίβαση για την

ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου,

 δ) (…..)

 ε) η ανάθεση της διοίκησης της Εταιρείας στον Ασφαλιστικό Διαχειριστή, σε

αντικατάσταση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αποτελεί μέτρο που αποβλέπει στην

προστασία των ασφαλισμένων και τη σταθερότητα της ασφαλιστικής αγοράς,

 A Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι τα ακόλουθα:

 1. Αναθέτει στον Ασφαλιστικό Διαχειριστή κ. Ιωάννη Περιστέρη, σύμφωνα με τις

διατάξεις του άρθρου 224 παρ. 3 του ν. 4364/2016, τη διοίκηση της Εταιρείας σε

αντικατάσταση του Διοικητικού της Συμβουλίου και αφαιρεί τις εκτελεστικές

αρμοδιότητες των μελών του.

 2. Ο Ασφαλιστικός Διαχειριστής αναλαμβάνει αμελλητί να διεκπεραιώσει τα εξής:

 α) να αναθέσει σε εμπειρογνώμονες την εξέταση των φακέλων των ακινήτων της

Εταιρείας που έχουν επιλεγεί από την ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση για την

ολοκλήρωση της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου που εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ.

197/1/1.9.2016 απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της

Τράπεζας της Ελλάδος και τη σύνταξη και παράδοση στην Εταιρεία σχετικής

έκθεσης. Στην έκθεση αυτή θα αναφέρονται ιδίως αα) η νομική κατάσταση των

ακινήτων ως προς την κυριότητα και τυχόν εμπράγματα δικαιώματα επ’ αυτών αβ) οι

ενέργειες, ο εκτιμώμενος χρόνος και το κόστος που απαιτεί η νομιμοποίηση της

κατάστασης των ακινήτων, προς τον σκοπό της μεταβίβασης αυτών,

 β) να υποβάλλει προς την Τράπεζα της Ελλάδος την ως άνω έκθεση των

εμπειρογνωμόνων με τα σχόλιά του ως προς τη δυνατότητα της Εταιρείας να

αντεπεξέλθει στις απαιτούμενες ενέργειες, έως την 3η Οκτωβρίου 2016.

(……………) ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics