International: Εκτός η οικογένεια Μπράβου «χάος» στα ακίνητα

Σε νέες περιπέτειες με βαθιές ρίζες που επηρεάζουν τις εξελίξεις εισέρχεται η υπόθεση των International Life και Ζημιών.

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Σε νέες περιπέτειες με βαθιές ρίζες που επηρεάζουν τις εξελίξεις εισέρχεται η υπόθεση των  International Life και Ζημιών.
 
Χθες η ΤτΕ με απόφασή της (Δείτε εδώ και εδώ ) βγάζει εκτός της διοίκησης την οικογένεια Μπράβου και τα μέλη του ΔΣ και αναθέτει εξ΄ολοκλήρου στον διαχειριστή κ. Γιάννη Περιστέρη την διερεύνηση νέων πολύκροτων αδιαφανών στοιχείων που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.
 
Κατά πληροφορίες έχει προκύψει μείζον θέμα με τα ακίνητα της εταιρείας καθώς και με τις μεταξύ των δύο εταιρειών (Ζωής και Γενικών) συναλλαγές καθώς από αυτές συναρτάται και η αξιολόγηση που πραγματοποιεί ο επόπτης εφαρμόζοντας τη νομοθεσία.
 
Ειδικά στα ακίνητα κατά πληροφορίες του insurance-eea διαπιστώνεται έλλειμμα στοιχείων που αφορούν τους τίτλους των ακινήτων. Εμφανίζονται κατά τις ίδιες πληροφορίες ακίνητα που η ιδιοκτησία τους δεν είναι ξεκάθαρη βάζοντας νέα στοιχεία στο τραπέζι των προβλημάτων.
 
Μη σωστοί τίτλοι ή μη ξεκάθαροι τίτλοι, ή ανύπαρκτοι τίτλοι είναι ο πυρήνας της αναζήτησης του ασφαλιστικού διαχειριστή. Καλείται να ξεκαθαρίσει σε ρυθμούς εξπρές το τι ακριβώς συμβαίνει. Από τα συμπεράσματά τους τα οποία θα κατατεθούν στην ΔΕΙΑ θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
 
Οι ομαλές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί όπως φαίνεται ανατρέπονται. Αφορμή στάθηκε η αναζήτηση ακινήτων που θα δοθούν στην Εθνική τα οποία θα συνέβαλλαν μαζί με ομόλογα και ρευστό στο τίμημα των 19,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στις υποχρεώσεις συμβολαίων.
 
Οι εξελίξεις πυροδοτούν μεγάλη ανησυχία ως προς το τι πρόκειται να ακολουθήσει καθώς στην σχετική ερώτηση που θέσαμε σε αρμόδιο παράγοντα μας απάντησε «είναι νωρίς για να πούμε οτιδήποτε».
  

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics