Μεταφορές χαρτοφυλακίων και ανατιμήσεις ασφαλίστρων οχημάτων

Νέο κρούσμα ανατιμήσεων στον κλάδο αυτοκινήτου καταγράφηκε στην αγορά επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του Insurance-eea. Η νέα τάση αποδεικνύει ότι οι πολιτικές του παρελθόντος με ασυγκράτητη μείωση των τιμών οδηγούν σταδιακά σε αδιέξοδα τα οποία δεν αντιμ

Και δεύτερο κρούσμα ανατιμήσεων στον κλάδο αυτοκινήτου καταγράφηκε στην αγορά σε συνέχεια της  πρόσφατης δημοσίευσης του insurance-eea περί αλλαγής πλεύσης και προσανατολισμού συγκεκριμένης ΕΠΥ. Και η δεύτερη αυτή περίπτωση ομοειδούς εταιρείας κατά τις πληροφορίες υπάγεται στην σφαίρα των ίδιων επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι κινήσεις διευρύνουν τον προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι το 2017 με τα ασφάλιστρα των οχημάτων καθώς κάποιοι από τους πρωταγωνιστές των φθηνών τιμών αρχίζουν τώρα να αλλάζουν τακτική.

Η νέα τάση  αποδεικνύει ότι οι πολιτικές του παρελθόντος με την ασυγκράτητη μείωση των τιμών οδηγούν σταδιακά σε αδιέξοδα τα οποία δεν αντιμετωπίζονται εύκολα. Οι ισχυρότεροι παίκτες μπορεί να έχουν την δύναμη να στηρίζουν ακόμη για κάποιο χρόνο ανάλογες πολιτικές αλλά οι αδύναμοι βρίσκονται πλέον σε εξάντληση.

Έτσι και πιθανόν να αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Ήδη, είναι μεγάλα τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η κατάρρευση των ασφαλίστρων στο αυτοκίνητο. Εταιρείες, και οι υπεύθυνοί τους, που στο παρελθόν χωρίς αιτιολογία "έτρωγαν τη σάρκα τους" μειώνοντας τιμολόγια και γοητεύοντας συνεργάτες και πελάτες τώρα έχουν περιέλθει προ των ευθυνών τους.

Τα κεφάλαια που χρειάζονται ή οι κλυδωνισμοί που υφίστανται οι αλλοδαπές εταιρείες που εκπροσωπούν, καθιστούν δύσκολη της ισορροπία των χαμηλών τιμών. Έτσι και προχωρούν σε ανατιμήσεις που φέρνουν κραδασμούς οι οποίοι και δεν απορροφούνται από την αγορά.

Πιθανόν να σηματοδοτούν και την φυγή τους ή την μείωση της παρουσία τους στην αγορά. Την ίδια ώρα, οι πελάτες γυρνούν την πλάτη στις υψηλότερες τιμές και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν έχουν έρεισμα την φθηνή τιμή ώστε να προωθούν τα σχετικά συμβόλαια.  Όσο για τις προμήθειες, μπαίνουν και αυτές σε διαφορετική λογική.  

Η επιστροφή των τιμολογίων αυτοκινήτου σε μια παλιά κατάσταση υψηλότερη είναι δύσκολη. Οι εταιρείες που παρασύρθηκαν στον ανταγωνισμό χωρίς να έχουν δύναμη τώρα δείχνουν σημάδια κόπωσης και τα αδιέξοδα είναι ισχυρότερα του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό κυοφορούνται μετατοπίσεις χαρτοφυλακίων τα οποία και ήδη βρίσκονται σε φάση διαπραγμάτευσης.

Μεγάλες εταιρείες και γραφεία βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να απολάβουν ενδεχομένως τα χαρτοφυλάκια που θα μετακινηθούν είτε από ΕΠΥ είτε από άλλες εταιρείες που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν άτακτη υποχώρηση από τις παλιές τους πρακτικές και ανεβάζουν τα ασφάλιστρά τους.  

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια πρώτη εκκίνηση αλλαγής μεριδίων που θα ενταθεί στο επόμενο διάστημα και θα συνοδευτεί και από άλλες μεταβολές που κυοφορούνται και θα αναπτυχθούν σχετικά άμεσα στην αγορά.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics