Απάτες με χρήση ασφαλιστικών επωνυμιών και συμβολαίων

Πληθαίνουν οι απάτες στην ασφαλιστική αγορά με πλαστά συμβόλαια (αυτοκινήτου), χρήση “brand” εταιρειών, και κάθε λογής τύπους που παριστάνουν τους ασφαλιστές. Το φαινόμενο έχει αρχίσει να διογκώνεται με περιστατικά σε όλη τη χώρα. Κρούουν συναγερμό οι

Πληθαίνουν οι απάτες στην ασφαλιστική αγορά με πλαστά συμβόλαια (αυτοκινήτου), χρήση “brand” εταιρειών,   και κάθε λογής τύπους που παριστάνουν τους ασφαλιστές.  Το φαινόμενο έχει αρχίσει να διογκώνεται με περιστατικά σε όλη τη χώρα. Κρούουν συναγερμό οι αρμόδιοι και πρέπει να είναι υποψιασμένοι οι πολίτες.

Σε σχετική συζήτηση που είχαμε με τον κ. Κώστα Μπερτσιά αναδείχθηκε το μείζον πρόβλημα με τις απάτες το οποίο θίγει και τις εταιρείες και τους ασφαλιστές και τους πολίτες.  

Αυτοί που παριστάνουν τους ασφαλιστές προσβάλλουν το επάγγελμα,  χρησιμοποιούν επωνυμίες ασφαλιστικών εταιρειών στα πλαστά συμβόλαια  θίγοντας τη φήμη νομικών προσώπων και τελικά πουλάνε «αέρα» με ανυπόστατα συμβόλαια εισπράττοντας χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες που δεν ασφαλίζονται ποτέ.

Τα περιστατικά που παρατηρούνται δεν εστιάζονται σε περιοχές και όπως φαίνεται στηρίζονται στην προσφορά φθηνών ασφαλίστρων που δελεάζουν μεγάλες κοινωνικοοικονομικές ομάδες. Οι απατεώνες πιθανόν να είναι αυτόνομοι ή να συμμετέχουν σε ευρύτερα κυκλώματα, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μόνον από τις αστυνομικές έρευνες  ή τις έρευνες που διενεργούν οι υπηρεσίες που ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα.

Το αποτέλεσμα της δράσης τους είναι να θίγονται και οι εταιρείες που οι απατεώνες τυχόν χρησιμοποιούν τις επωνυμίες τους και το επάγγελμα του ασφαλιστή αμαυρώνεται και η ιδιωτική ασφάλιση πλήττεται σε μια περίοδο που αναμένει να ανοιχτεί περισσότερο στην κοινωνία.

Οι πολίτες τονίζει ο κ. Μπερτσιάς, οφείλουν προτού αγοράσουν συμβόλαια να ελέγχουν αυτούς που τους πουλάνε φθηνά συμβόλαια και ευκαιρίες, να μη καταθέτουν χρήματα σε άγνωστους τραπεζικούς λογαριασμούς και γενικά  να είναι υποψιασμένοι προτού προβούν σε συναλλαγές με άγνωστα πρόσωπα, ή μέσω άγνωστων περιοχών του διαδικτύου.

ΙΕΒ

© INSURANCE EEA 2018. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics