Επιδοτήσεις για νεοσύστατες επιχειρήσεις, ποιους αφορούν

Για τις επιδοτήσεις των νέων επιχειρήσεων – μέχρι πού μπορούν να φτάσουν και ποιους αφορούν – μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Prime» και τον Ηλία Σιακαντάρη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και ΟικονομικώνΝίκος Παπαθανάσης.

«Αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχι μεγάλες. (…) Το ΕΣΠΑ είναι μόνο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έχουμε λοιπόν δύο προγράμματα και το σημαντικό είναι ότι οι επιδοτήσεις αφορούν νεοσύστατες επιχειρήσεις, δηλαδή μπορούν συμπολίτες μας να δημιουργήσουν μια εταιρεία. Νέες, νέοι που θέλουν να επιχειρήσουν, μπορούν να ξεκινήσουν με ένα απλό πρόγραμμα ύψους 40.000 ευρώ. Θα λάβουν 20.000 από την πολιτεία δωρεάν – επιδότηση που δεν πρέπει να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα αυτά. Και υπάρχει επίσης και η δυνατότητα να δανειστούν και τις υπόλοιπες 10.000 ευρώ».

Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι «ένα πρόγραμμα που καταθέτει κάποιος έως 400.000. θα λάβει 200.000 ευρώ» ενώ συμπλήρωσε: «Ξεκινά από 20.000 και φτάνει έως 200.000 η επιδότηση. (…) Θα υπάρχουν κριτήρια (στην επιλογή της επιχείρησης). Έχει γίνει ήδη η προδημοσίευση και έχουμε 350 εκατομμύρια διαθέσιμα».

«Οι επιδοτήσεις αφορούν και ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση», εξήγησε.

 

 

Πηγή: ertnews.gr

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics