Ι. Χατζηθεοδοσίου: “Να προχωρήσουν οι 20 υποχρεωτικές ασφαλίσεις” VIDEO

Η αναγκαιότητα να εφαρμοστούν από την πολιτεία  οι περίπου 20 υποχρεωτικές ασφαλίσεις είναι πλέον ευδιάκριτη για την προστασία και της οικονομίας και της κοινωνίας και απαραίτητος όρος για την επιβίωση της χώρας.

Με αυτή την παρότρυνση ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στο 16 insurance conference προσδιόρισε ότι σήμερα στο σημείο που βρίσκεται η ελληνική οικονομία η ασφάλιση μπορεί να δώσει λύσεις.

Τόνισε ότι η μέχρι σήμερα αγκύλωση σε επιλογές αποφάσεις και ενέργειες οφείλεται στο πολιτικό κόστος που αποτελεί ανάχωμα στην πρόοδο των θεμάτων που αφορούν και τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Επισήμανε ότι η υποχρεωτικότητα στις ασφαλίσεις πρέπει να γίνει πράξη καθώς αυτό θα στηρίξει και την οικονομία και την κοινωνία. Ιδιαίτερη ανάγκη εντόπισε στον τομέα της κάλυψης ζημιών από Φυσικές Καταστροφές λέγοντας ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ που προσφάτως αποφασίστηκε είναι μια κίνηση θετική αλλά δεν αποτελεί την λύση στο υφιστάμενο πρόβλημα της ανασφάλιστης περιουσίας σε μια χώρα σεισμογενή όπως η Ελλάδα.

Ακόμα ο κ. Χατζηθεοδοσίου στηλίτευσε την αδυναμία να εφαρμοστεί η νομοθεσία καθώς όπως είπε υπάρχει η ευρωπαϊκή οδηγία αλλά δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα όπως δεν εφαρμόζεται και η νομοθεσία για τα ανασφάλιστα οχήματα. Τέλος διευκρίνισε ότι το ΕΕΑ δίνει την μάχη για να εναρμονιστεί η Ελλάδα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα στην ασφάλιση και να καλυφθεί το κενό που σήμερα υπάρχει.

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics