Μαγική Βραδιά Μότσαρτ στο Ηρώδειο, με συνδιοργανωτή το Ε.Ε.Α. – Κυριακή 24/9

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει για ακόμη μία φορά τον Πολιτισμό, αλλά και τον συνάνθρωπο.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, το Ε.Ε.Α. συνδιοργανώνει μία μεγαλειώδη συναυλία στο Ηρώδειο με τίτλο ««ΡΕΚΒΙΕΜ ΤΟΥ ΜΟΤΣΑΡΤ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ», μέρος των εσόδων της οποίας θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Στη συναυλία με την Κορυφαία Παγκοσμίως Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας και περισσότερους από 200 συντελεστές επί σκηνής θα παρουσιαστούν κορυφαία αριστουργήματα του μουσικού Κλασικισμού, τα πλέον εμβληματικά έργα του πιο ιδιοφυή συνθέτη όλων των εποχών, του Wolfgang Amadeus Mozart.

Τα διάσημα, διεθνώς αναγνωρισμένα έργα, Requiem και Κοντσέρτο για Πιάνο Νο. 20, θα διευθύνει ο αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας της Βαρσοβίας Maestro Patrick Fournillier, με μεγάλες συνεργασίες από τον Placido Domingo ως την Marta Argerich, μαθητής και συνεργάτης του Herbert Von Karajan, ένας μουσικός που έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου.

Tα αριστουργηματικά έργα του W.A. Mozart θα ερμηνεύσει η κορυφαία σε παγκόσμια κατάταξη, ιστορική Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Πολωνικής Όπερας της Βαρσοβίας και θα συμπράξει με τους Έλληνες σολίστ: Σοπράνο (υψίφωνος) Έλενα Κελεσίδη,  Μezzo Σοπράνο (μεσόφωνος) Νεφέλη Κωτσέλη, Τενόρος Γιάννης Καλύβας, Βαθύφωνος Πέτρος Μαγουλάς.

Συμμετέχουν οι Xορωδίες της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

To παγκοσμίως γνωστό και αγαπητό στο κοινό Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 20, K.466 του Wolfgang Amadeus Mozart, οικουμενικά αναγνωρισμένο για την τελειότητα του στην προσέγγιση του “τραγικού” και του “θείου” της ανθρώπινης ψυχής, θα ερμηνεύσει η σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, με διεθνείς διακρίσεις και μακροχρόνιες σπουδές στο εξωτερικό.

Σε ένα ευαίσθητο ενσταντανέ έκπληξη θα εμφανιστεί η Νεανική Χορωδία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για να συμπράξει με την Ορχήστρα και να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Μίκης Θεοδωράκης βραβεύτηκε το 2018 από το διάσημο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ, την γενέτειρα του Mozart.

Η συναυλία, που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εντάσσεται στην Παγκόσμια Εβδομάδα Ναυτιλίας που εορτάζεται εντός  του μήνα Σεπτεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνοκινεζικού Εμπορικού Βιομηχανικού Ναυτιλιακού και Τουριστικού Επιμελητηρίου & της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας.

Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη

Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & της Πολωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Προπώληση: viva.gr

https://www.more.com/music/offer/amadeus-mozart-requiem-to-tragiko-kai-to-theio/

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη συναυλία στο Ηρώδειο με συνδιοργανωτή το Ε.Ε.Α. Η πρώτη με τίτλο «Η καρδιά του Chopin χτυπά στο Ηρώδειο», πραγματοποιήθηκε στις 25/9/20/2022, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

 

Φωτογραφία από την προηγούμενη μεγάλη συναυλία που συνδιοργάνωσε το Ε.Ε.Α. στο Ηρώδειο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, με τίτλο «Η καρδιά του Frédéric Chopin».
Φωτογραφία από την προηγούμενη μεγάλη συναυλία που συνδιοργάνωσε το Ε.Ε.Α. στο Ηρώδειο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, με τίτλο «Η καρδιά του Frédéric Chopin».

 

 

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics