«Μπανγκλαντές: εξερευνώντας επενδυτικές ευκαιρίες»

Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν για τους Έλληνες επιχειρηματίες στο Μπανγκλαντές και οι δυνατότητες για στενότερη συνεργασία με στόχο τα αμοιβαία οφέλη στον τομέα των επιχειρήσεων, ήταν το βασικό θέμα του χθεσινού σεμιναρίου στο...

Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν για τους Έλληνες επιχειρηματίες στο Μπανγκλαντές και οι δυνατότητες για στενότερη συνεργασία με στόχο τα αμοιβαία οφέλη στον τομέα των επιχειρήσεων, ήταν το βασικό θέμα του χθεσινού σεμιναρίου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, παρουσία του Πρέσβη του Μπαγκλαντές.

Το σεμινάριο συνδιοργάνωσαν ΕΕΑ και Πρεσβεία του Μπανγκλαντές ενώ συμμετείχε μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών της ασιατικής χώρας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στον στόχο του Επιμελητηρίου που είναι η προώθηση των διμερών εμπορικών σχέσεων, η αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών έξω από τα ελληνικά σύνορα και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Κατέθεσε την πρόταση για στενότερη συνεργασία μεταξύ επιχειρηματιών των δύο χωρών, ώστε να εξεταστούν οι πιθανότητες για προώθηση ελληνικών προϊόντων στο Μπανγκλαντές, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες του ΕΕΑ για την στήριξη που δείχνει στους αλλοδαπούς επιχειρηματίες-μέλη του σε πολλαπλά επίπεδα, όπως στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ή στις νομικές συμβουλές που τους παρέχει το Επιμελητήριο, όπως άλλωστε και σε όλα τα μέλη του.

Αφορμή για την εκδήλωση ήταν η αξιοσημείωτη άνοδος της οικονομίας του Μπανγκλαντές που σήμερα είναι η 32η μεγαλύτερη στον κόσμο. Ο Πρέσβης κ. Jashim Uddin, τόνισε ότι προτίθεται να βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη χώρα του, αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες από το Μπαγκλαντές που ζουν στην Ελλάδα και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι στενότερες διμερείς οικονομικές σχέσεις είναι προς όφελος των δύο λαών.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις από την κουζίνα του Μπανγκλαντές.

 

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics