Ορόσημο εξελίξεων η επέτειος 80 ετών ΕΕΑΕ

Του Γιάννη Βερμισσώ

Μια μεγάλη βραδιά για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, η επετειακή εκδήλωση για τα 80 έτη της ΕΕΑΕ, περιβλήθηκε από έντονα στοιχεία ενότητας, πλαισιώθηκε από ενημέρωση για σημαντικές εξελίξεις, καταγράφηκαν τα όσα θετικά έχουν επιτευχθεί, αναδείχθηκε όραμα για το μέλλον και κυριάρχησε ο δυναμισμός που έχει κατακτηθεί και αποδεικνύεται από την συμμετοχή και την αποτελεσματική δράση των εκπροσώπων του κλάδου σε όλες τις επίσημες συζητήσεις που σχετίζονται με το  επάγγελμα.

Ένα βίντεο που προβλήθηκε εισήγαγε τους παρευρισκόμενους στην ιστορική διαδρομή της ΕΑΕΕ από το 1938 έως σήμερα και παρουσίασε όλα τα σημαντικά βήματα δίνοντας πολλά στοιχεία για την μεγάλη πορεία της Ένωσης και εμμέσως του επαγγελματικού τομέα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.  Παρόντες οι εκπρόσωποι φορέων και  θεσμικών οργάνων ο πρόεδρος και ο Γ.Γ. του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και Δ. Γαβαλάκης, η Γ.Δ. της ΕΑΕΕ κ. Μαργ. Αντωνάκη, η πρόεδρος του ΕΙΑΣ Ν. Σταυρογιάννη, και οι πρόεδροι Σωματείων Π. Λελεδάκης (ΕΑΔΕ), Ι. Ξηρογιαννόπουλος (ΣΕΜΑ), Ι. Τοζακίδης (ΠΣΣΑΣ), Τ. Μιχαλόπουλος (ΠΟΑΔ), καθώς και επίτιμοι ο κ. Γιώργος Καραβίας, κ. Αλ Ραφαηλίδης, η κυρία Ελ. Γρυπάρη, ο κ. Κ. Μαυρόπουλος και δεκάδες  στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών όπως και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές παρακολούθησαν την εξέλιξη της βραδιάς.

Οι νέες διεκδικήσεις & η ενότητα 

Στην «ενότητα» που πλέον εμφανώς διακρίνει τον κλάδο καθώς και ότι έως σήμερα θετικό κατακτήθηκε, εστίασε εκκινώντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου  αποστέλλοντας ταυτόχρονα μήνυμα βεβαιότητας ότι θα επιτευχθούν και άλλες διεκδικήσεις για τη διαμεσολάβηση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «με τον κλάδο των μεσιτών θα δώσουμε την επόμενη μάχη, θα πάμε παραπέρα».

Επίσης, εξήρε, τη σύμπνοια και τη Συλλογικότητα που υπάρχει, όπως και την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό που επιτεύχθηκε στον κλάδο και έγινε επίσημος συνομιλητής με το κράτος, την ΕΑΕΕ την εποπτεία. «Έχουμε λόγο, είμαστε ενωμένοι και θα πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΑ ενώ ανακοίνωσε ότι με την ΕΑΕΕ θα γίνουν κοινές δράσεις για την ενημέρωση σε όλη την Ελλάδα για την Ιδιωτική Ασφάλιση. Επίσης αποκάλυψε ότι το ΕΕΑ επιχειρεί να ενώσει πανελλαδικά τις δυνάμεις της διαμεσολάβησης και ταυτόχρονα θα εκπονήσει μελέτη ειδικά για τον κλάδο. Ακόμα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε και στα θετικά της IDD όπως και στο μείζον θέμα της Cosmote Insurance για το οποίο έθεσε θέμα «ηθικής».

 Δείτε στο video την ομιλία του Προέδρου του ΕΕΑ, Κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου.

Επιτεύγματα & Εξελίξεις 

Η πρόεδρος της ΕΕΑΕ κ. Δήμητρα Λύχρου, καλωσόρισε όλους, ευχαρίστησε τους χορηγούς και τόνισε ότι την τελευταία 10ετία συμπυκνώθηκαν δράσεις με μεγάλο αντίκρισμα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση (Τειρεσίας, πρακτορειακές συμβάσεις, προσφυγή στο ΤτΕ κ.α) όπως επίσης και η πλέον πρόσφατη εξέλιξη της IDD στην οποία ο κλάδος είχε λόγο και κατάφερε να κάνει πραγματικότητα (νόμο του κράτους) όλες τις διεκδικήσεις του (δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κα. Λύχρου).

Όμως, είπε η κυρία Λύχρου, υπάρχουν και άλυτα θέματα, οπότε και ανέφερε ενδεικτικά τις ανακλήσεις αδειών ασφαλιστικών εταιρειών, τον αθέμιτο ανταγωνισμό στις πρακτικές τραπεζών κ.α για τα οποία δρομολογούνται ενέργειες. Επίσης προέτρεψε τις ασφαλιστικές εταιρείες να μη συμμετέχουν στον ευτελισμό των προϊόντων τους, τόνισε ότι υπάρχει πεδίο ενεργοποίησης στην αγορά αρκεί να εφαρμόζονται οι ίδιοι κανόνες, και επισήμανε ότι πλέον με την IDD υπάρχει η «υποχρεωτικότητα της συμβουλής σε όλα τα προϊόντα» κάτι που θα φέρει αλλαγές.

Δείτε στο video την ομιλία της Προέδρου της ΕΕΑΕ, κ. Δήμητρας Λύχρου:

Το μήνυμα των ομιλητών 

Ουσιαστικά μηνύματα αναγνώρισης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης περιείχαν και οι χαιρετισμοί των  Χρήστου Γεωργακόπουλου που ανέδειξε την εργασία, τη στοχοθέτηση, και την προσπάθεια ως πρώτιστο μέλημα της επιτυχίας,  του Κ. Σεμερτζόγλου που ανέδειξε την σημασία του επαγγελματία ασφαλιστή και Τάσου Ηλιακόπουλουπου που ανέδειξε την αξία της ασφαλιστικής συμβουλής που την δίνει ο άνθρωπος.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την επετειακή εκδήλωση.

 

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics