Πρόγραμμα Life Skills: Aμειβόμενη πρακτική άσκηση- Για νέους

Τα ποσοστά της νεανικής ανεργίας στην Ελλάδα είναι υψηλά, με νέους να βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης και να αγωνίζονται καθημερινά για την ένταξή τους στη αγορά εργασίας. Σε αυτούς ακριβώς απευθύνεται το νέο φιλόδοξο πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης- σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο- του British CouncilLife SkillsΤο πρόγραμμα στοχεύει στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, στηρίζοντας τους συμμετέχοντες που επιθυμούν μια θετική αλλαγή σταδιοδρομίας στην καριέρα τους, ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Οι νέοι αντιμετωπίζουν συχνά μεγάλες προκλήσεις κατά την μετάβασή τους από την εκπαίδευση στην εργασία, με αποτέλεσμα η υποαπασχόληση και η ανεργία να εκτινάσσονται στα ύψη. Με το ψυχολογικό κόστος να είναι μεγάλο και την ανασφάλεια σε συνδυασμό με το άγχος, οι νέοι χρειάζονται τα απαραίτητα εφόδια και την υποστήριξη, που θα τους βοηθήσουν να διαμορφώσουν το προσωπικό και επαγγελματικό τους πλάνο, καθώς και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Για το σκοπό αυτό, το British Council εμπνεύστηκε και υλοποίησε το νέο πρόγραμμα Life Skills, με χρηματοδότηση της HSBC, δίνοντας στους νέους την δυνατότητα μέσω αμειβόμενης πρακτικής, να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και δεξιότητες, διεκδικώντας στο μέλλον καλύτερες θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει τους ωφελούμενους να ανακαλύψουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους καθώς και να αναπτύξουν περισσότερες ικανότητες. Θα δώσει τη ευκαιρία στους νέους να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα στον κλάδο των κοινωνικών επιχειρήσεων και να προσφέρουν ταυτόχρονα ότι μπορούν από μεριάς στους στην κοινωνία, δημιουργώντας έναν θετικό αντίκτυπο για το μέλλον.  Θα διοργανωθούν δύο κύκλοι αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε όλη την Ελλάδα, όπου οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν 2 μήνες επαγγελματικής εμπειρίας σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο. Εκεί θα έρθουν σε επαφή με έμπειρους επαγγελματίες  του κλάδου των κοινωνικών επιχειρήσεων και θα ενδυναμώσουν τις γνώσεις τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξαχθούν και εκπαιδευτικά εργαστήρια στα οποία υπάρχει η δυνατότητα online δωρεάν εγγραφής και Startup Bootcamps, όπου οι ωφελούμενοι θα βρεθούν μέσα σε ένα καινοτόμο περιβάλλον συνεργασίας και καινοτομίας. Θα έχουν την δυνατότητα να εργαστούν σε ομάδες, να αποκτήσουν εμπειρίες γνώσης κα να συμμετάσχουν σε διαγωνιστικές δραστηριότητες. Μέσω του προγράμματος Life Skills, οι νέοι ακολουθώντας μια βιωματική διαδρομή θα μπορέσουν να κατανοήσουν τις δεξιότητες, τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντα τους και να διευρύνουν την αντίληψη τους γύρω από την έννοια της κοινωνικής οικονομίας. Στο τέλος του διετούς προγράμματος θα έχουν αποκτήσει απασχολησιμότητα και επαγγελματικές δεξιότητες, καθώς και πρόσβαση σε νέες θέσεις εργασίας. Το κυριότερο όμως που θα αποκομίσουν είναι η ικανότητά να σχεδιάζουν ένα καλύτερο αύριο δημιουργώντας έναν πραγματικά θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία τους.

 

Αν είστε νέος-α και βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης της επαγγελματικής σας ταυτότητας ενώ παράλληλα θέλετε να  διευρύνετε  την αντίληψη σας γύρω από την έννοια της κοινωνικής οικονομίας κάντε ΔΩΡΕΑΝ την εγγραφή σας στα εργαστήρια του Life Skills ΕΔΩ

© INSURANCE EEA 2024. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics