Συνέχεια εξελίξεων στην ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική

Δυσοίωνες εξελίξεις στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής διακρίνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της εταιρείας όπου σε ανακοίνωσή του με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΤΕ για συνέχιση του διαγωνισμού, μιλά για "νέο επεισόδιο" στην εξέλιξη της διαδικασίας.

Δυσοίωνες εξελίξεις στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής διακρίνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της εταιρείας όπου σε ανακοίνωσή του με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΤΕ για συνέχιση του διαγωνισμού, μιλά για "νέο επεισόδιο" στην εξέλιξη της διαδικασίας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται λεπτομερώς τα εξής: "Με το σημερινό δελτίο τύπου που αναρτήθηκε προ ολίγου, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει τη συνέχεια του διαγωνισμού για την πώληση του 75% της Εταιρίας μας με τους «εναπομείναντες» επιλεχθέντες επενδυτές, που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού. Επιλέγει να μην αναφερθεί ονομαστικά στο ποιοι ακριβώς είναι οι εν λόγω επενδυτές, και συνεχίζει να εφαρμόζει την τακτική της αδιαφάνειας στις διαδικασίες που εξελίσσονται, ενώ έχει ήδη δεχτεί αυστηρή κριτική για αυτήν ακριβώς την τακτική από όλους όσους εμπλέκονται στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και από το σύνολο του ελληνικού λαού, που έχει ανακεφαλαιοποιήσει την τράπεζα.

Πρέπει τουλάχιστον να αντιμετωπίσει με περισσότερη σοβαρότητα την Εθνική Ασφαλιστική, να αλλάξει τον σχεδιασμό για την πώληση και φυσικά ακόμα κι αν επιμένει (λανθασμένα) σε αυτήν, σε καμία περίπτωση να μην συζητήσει καν τίμημα χαμηλότερο ή ίσο αυτού που είχε δοθεί από τον προηγούμενο προτιμητέο επενδυτή, δεδομένου ότι υπάρχουν πλέον ενσωματωμένες κρυφές υπεραξίες από την ανταλλαγή ομολόγων ελληνικού δημοσίου, που αποδίδουν προστιθέμενη αξία πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στην Εταιρία μας.

Εξάλλου, η διαδικασία του διαγωνισμού για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα στην πράξη, φαίνεται ότι δεν θα επιτευχθεί και πάλι και η επιμονή για την συνέχισή της δεν μπορεί παρά να αποτελεί – ξεκάθαρα πλέον – απόδειξη για την ανικανότητα των διοικούντων της ΕΤΕ αλλά και την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και συμφερόντων που δεν συνάδουν με την ανάπτυξη της Εταιρίας μας, αλλά μάλλον στο αντίθετο προσβλέπουν.

Σε αυτές τις σκοπιμότητες θα μας βρουν απέναντι και θα αποδειχθεί για ακόμα μια φορά ότι η Εθνική Ασφαλιστική είναι και θα παραμείνει η μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρία.

Η Εταιρία μας πρέπει να παραμείνει Ελληνική και εμείς ως Εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής θα χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο προς αυτή την κατεύθυνση.". 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του

Συλλόγου Υπαλλήλων Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η ΕΘΝΙΚΗ»

© INSURANCE EEA 2019. All rights Reserved.
Designed by RDC Informatics